Századvég: A magyarok többsége nem kér Soros Györgyből

Soros György
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Vágólapra másolva!
A magyarok döntő többsége károsnak tartja Soros György magyarországi szervezeteinek tevékenységét, és a milliárdos üzletemberről is rossz véleménnyel van – derült ki a Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatásából. A többség szerint a felsőoktatási törvény módosításának célja nem a CEU bezárása.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek heves politikai vitáival kapcsolatban többször felmerült Soros György személye és a milliárdoshoz köthető szervezetek szerepe. A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatása az aktuális események társadalmi megítélését vizsgálta.

A kutatás eredménye szerint a magyar lakosság továbbra is erősen kritikus mind Soros György személyét, mind az üzletember hazai szervezeteinek munkáját illetően.

A megkérdezettek 58 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van Soros Györgyről,

a válaszadók döntő többsége (53 százaléka) továbbá úgy látja, a milliárdos magyarországi szervezetei összességében inkább károsak hazánkra nézve (a mintába kerültek 29 százaléka látja hasznosnak tevékenységüket).

Forrás: Origo

Ahogy az már a korábbi kutatásokból is kiderült, a felsősoktatási törvény átalakítása körüli viták kifejezetten ismertek a felnőtt korú lakosság körében, a válaszadók 94 százaléka hallott az ügyről. Ami a kormány felsőoktatási törvénymódosításának megítélését illeti, a többség (61 százalék) szerint a kormány célja a külföldi egyetemek magyarországi működésének tisztázása volt, míg a megkérdezettek 30 százaléka látja úgy, hogy a módosítás főként a CEU bezáratására irányult.

Forrás: Origo