Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor - írja a Köpönyeg.hu. Keleten a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, amelyekből zivatarok fordulnak elő.

ÉNy-on már csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk, DK-en még 21 fok körül alakulhat a maximum.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég. Keletebbre tolódik a csapadékrendszer, így már sokfelé valószínű eső, zápor. A szél ÉNy-ira fordul, és több helyen viharossá fokozódik. Nyugaton 10 és 15, keleten 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton csökken a felhőzet, mindenhol kisüt a nap. Délutánra mérséklődik a reggel még erős légmozgás. 15 fok körül várható a csúcsérték.

Vasárnap sok napsütés ígérkezik, záporra kicsi az esély. Felmelegedés kezdődik, délután már újra 15-20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Április 27. az év 117. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 248 nap van hátra.

Ma a Mariannokat és Zitákat köszöntjük.

A Mariann női név származhat a Mária névnek az eredetihez közelálló Mariam vagy a középkori angol és francia Marion változatából, de eredhet a latin Mariana névből is. Később több nyelvben a Mária és az Anna nevek összetételeként értelmezték.

A Zita női név, a magyarba a német nyelvből került át, ott a Felicitász név becézett formája, és c-vel is ejtik. Az olasz Zita név is c-vel ejtendő, jelentése: hajadon.

Távkapcsoló

A TV2 A szultánát, az RTL Klub a Halálos fegyvert folytatja, a Duna TV-n Fábry szórja a poénokat, a Viasat3 a Penge 2-vel támad. A romantikára vágyókat a Story4 várja a Kígyók a Paradicsomban című Rosamunde Pilcher-filmmel, a Viasat6 a Mexifornia című vicces rajzfilmsorozattal készül, a LifeNetworkön 22.00-kor indul a Ha ciki, ha nem: beteg a gyerek!.

Heti mozipremierek

  • Szafari
  • A tökéletes gyilkos
  • Bye Bye Man - A Rettegés Neve
  • A Kör
  • Elveszve Párizsban
  • 6,9 a Richter-skálán
  • Lengemesék