Pénteken megállapodhat a BKV a szakszervezetekkel

Vágólapra másolva!
Pénteken megszülethet a 2017-es bérmegállapodás a BKV menedzsmentje és a két legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége között - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A lapnak Bolla Tibor, a fővárosi közlekedési társaság vezérigazgatója "több mint valószínűnek" nevezte a megállapodás lehetőségét, valamint arról beszélt, hogy az elviekben már elfogadott, összesen 15 százalékos béremeléssel kapcsolatban már csak egy apró részletkérdésben van vita.

A januárig minden dolgozónak visszamenőlegesen járó 10 százalékos növekmény fölött 5 százalékot differenciáltan osztanának szét, és az érdekvédők azt szeretnék, hogy annak zömét a legalacsonyabb jövedelműek kapják. Bolla Tibor szerint így 15 százalék fölötti mértékben emelkedhet a járművezetők és karbantartók fizetése, azonban ennek módját még pontosítani kell. Elmondta: a bérmegállapodás tartalmazni fogja a BKV-t is érintő munkaerőhiány orvoslását is.

A lap megkérdezte Gulyás Attilát, a VTDSZSZ elnökét, aki szerint a béremelésről számszakilag már nincs vita, az ugyancsak visszamenőlegesen járó differenciálás elveiben, az egyösszegűségben kell megállapodni, és akkor május elseje előtt aláírják az egyezséget. Ebben az esetben visszavonják a március végén bejelentett, azóta felfüggesztett sztrájkot.