Kutyafesztivál rendeznek gazdátlan és gazdás kutyáknak

Nem házi állatoknak való vidék: Magyarország kóbor kutya állatmenhely család
Vágólapra másolva!
A Vigyél haza Alapítvány és az V. kerületi önkormányzat családi napon szeretné felhívni a figyelmet a felelős állattartásra és a gazdátlan kutyákra, ezért Belvárosi kutyafesztivál néven családi napot rendeznek, ahol számos program mellett lesz kutya-gazdi fotózás, állatorvosi tanácsadás, kutyakozmetika és mikrochip-leolvasás- és regisztráció is - mesélt a rendezvényről Óvári András, a szervezet alapítója.
Vágólapra másolva!

Nem csak a kutyásokat várják a rendezvényre

Az eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen háziállata, hiszen az alapítvány önkénteseinek segítségével bárki kipróbálhatja, hogy milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni.

Ön ellen tudna állni egy ilyen tekintetnek? Forrás: Thinkstock

Ingyenesen ivartalanítanak 30 kutyát

A rendezvény programját a Czinege Banda autentikus népzenével színesíti, az első 100 érkező pedig kutyája nevével és a gazda adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba.
Az idén 10 éves alapítvány várja azt a 800 családot is, akik az elmúlt évek során segítségükkel fogadtak örökbe kutyát, és azokat az állatbarátokat is, akik az Illatos útról választották kedvenceiket. Közülük az első 30, még nem ivartalanított állatnak az alapítvány térítésmentesen elvégzi az ivartalanítását, amennyiben a kutya érvényes oltási könyvével igazolja a gazda, hogy az állatot menhelyről, vagy gyepmesteri telepről fogadta örökbe.

A rendezvénnyel párhuzamosan, május 6-án az Olimpiai parkban az önkormányzat Belvárosi Családi Piknik elnevezésű eseményére is sor kerül. A pikniken zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok és sportolási lehetőség is várja az érdeklődőket.