A mosolya buktatta le a foghíjas rablót

legfurcsább bűnözők, pénztárgép, rablás
43693494 - close-up of robber hands taking paper money from cash register
Vágólapra másolva!
Egyetlen megmaradt fogáról ismerték fel a fegyveres rablót a rendőrök. Egy sportboltot rabolt ki, tavaly fogták el a Kálvin térnél, 16 évet kapott. Most négy korábbi rablás miatt is elítélték, ami újabb két év büntetést jelent. Életében csak három évet dolgozott, a többit főként börtönben töltötte. Az elítélt férfi azt mondta a TV2 Tények című műsorának: nem talált munkát priusszal, így újra csak a rablás maradt neki.
Vágólapra másolva!

Percekig nézegette a ruhákat a férfi, miközben magában beszélt, és idegesen gesztikulált. Majd váratlanul a sportbolt eladójához lépett, és a kezében tartott pisztollyal fenyegetőzve követelte a bevételt. A rablásról készült felvételt a sportbolt ipari kamerája rögzítette tavaly márciusban. A férfi 16 év fegyházat kapott, de 18 évet kell leülnie korábbi rablása miatt. A rabló, Stengl Sándor interjút adott a Tényeknek. Abban a sportbolt kirablása előtti perceket is felidézte:

Illusztráció Forrás: 123RF

Azt nem tudta megfogalmazni, hogy valójában milyen érzés lett úrrá rajta a rablás előtt. Pedig a férfinak nem ez volt az egyetlen bűncselekménye. Saját bevallása szerint három évet dolgozott szakácsként, de abból nem tudta eltartani a családját, ezért kezdett rabolni. Először több mint két évet ült, a börtön után ismét rabolt, akkor kilenc évre ítélték. 2015-ben szabadult, majd nem sokkal később az Astoriánál rabolt ki egy dohányboltot, ahol késsel fenyegette az eladót. Majd egy nőt,

az után egy 96 éves férfit rabolt ki.

Utóbbi címét egyik ismerősétől kapta, aki azt mondta neki: az idős ember sok pénzt rejteget a konyhaszekrény alatt. A 96 éves férfit már többször kirabolták, ezért vett egy riasztófegyvert, azzal próbált védekezni. Stengl Sándor az esetet felidézve elmondta:

A férfit a mosolya buktatta le, mert az utoljára kirabolt sportbolt kamerájának felvételei alapján látszott, hogy hiányos a fogsora.

Pontosabban az, hogy csak egyetlen ép foga van.

Pár nappal később a Kálvin téren a rendőrök éppen ezért ismerték fel, amint magában mosolygott. Stengl Sándor sokallja az utolsó rablásáért kiszabott 16 év börtönt. Szerinte azért csak 10 évet érdemelne. Ezért küzd most az ügyvédjével, Pintér Andrással. Az ügyvéd úgy véli:

Védence állítja, hogy megbánta tetteit.