Puszival várták Sorost Brüsszelben, de miről tárgyaltak?

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott
Vágólapra másolva!
Soros György azért volt Brüsszelben, hogy nyomást gyakoroljon Magyarországra - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, sajtótájékoztatóján. A Fidesz-KDNP követeli, hogy mondják meg, hogy miről tárgyaltak két napon át zárt ajtók mögött.
Vágólapra másolva!

Soros György és az Európai Unió azt akarja, hogy Magyarország adja fel a szuverenitását a bevándorláspolitikában, és ne álljon útjába annak a tervnek, hogy az Európai Unió vezetői migránsokkal akarják elárasztani Európát - fejtette ki a képviselő.
Hollik István hangsúlyozta, hogy soha nem engednek az ilyen típusú nyomásgyakorlásnak, a nemzeti konzultációval pedig a magyar emberek is ugyanezt a határozott üzenetet küldhetik.

Hollik István Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sokakat felháborít, hogy mit keres az európai polgárok szolgálatára létrehozott intézményekben és elvileg az európai embereket képviselő politikusoknál zárt ajtók mögött egy olyan ember, aki az európai emberek, európai országok, európai valuták és az európai bankok elleni támadásokkal szerezte a vagyonát

- mondta Hollik.

Puszival várták Sorost

Azt mondta, hogy az amerikai pénzügyi spekulánst, aki európai emberek millióinak életét tette tönkre, tárt karokkal várták a legmagasabb szintű brüsszeli vezetők. Sőt még volt, aki puszival is - tette hozzá, megjegyezve, egyáltalán

nem természetes az, hogy brüsszeli vezetők Soros Györgynek ilyen befolyást engednek az Európáról és Magyarországról szóló vitákban.

Soros György Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Miért tárgyal bármilyen olyan, Magyarországot érintő ügyről egy olyan amerikai spekuláns, akinek semmilyen felhatalmazása nincs a magyar emberektől, aki már többször is elmondta, hogy az a célja, hogy a magyar emberek nagy többsége által megválasztott kormányt megbuktassa, aki már megtámadta a legnagyobb magyar bankot?" - kérdezte a KDNP képviselője.

Hollik István szerint az is látható, hogy

Soros semmibe veszi annak a 3,3 millió magyar embernek az akaratát,

akik egyértelműen támogatták a határzárat, és nem akarnak migránsokat látni az országban.

A nemzeti konzultáció az egyetlen hatékony eszköz Soros ellen

A képviselő azt is mondta, hogy szerinte Soros azt akarja, hogy az emberek akarata ellenére bontsák le a határzárat, és fogadják el az Európai Unió betelepítési kvótáját.
Hollik István kiemelte, hogy a magyaroknak a nemzeti konzultáció jelenti az egyetlen hatékony eszközt a Soros Györgytől és az Európai Uniótól érkező nyomásgyakorlással szemben.

A nemzeti konzultáció arról szól, hogy Magyarország nem enged semmilyen külső nyomásnak,

és azt szeretné, hogy Magyarország továbbra is Magyarország legyen - jelentette ki a kormánypárti képviselő.