Czibere: 4,2 milliárdos rehabilitációs foglalkoztatási program indul

Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára azt mondta, a kormány 4,2 milliárd forintos uniós forrású, a rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít, hogy a következő három évben elősegítse 1500 megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon.
Vágólapra másolva!

Czibere Károly azt mondta, a programmal szeretnék elősegíteni, hogy

a megváltozott munkaképességű emberek és a munkaadók egymásra találjanak.

Ennek érdekében egyebek mellett rehabilitációs fejlesztési központot és országos tanácsadó-hálózatot alakítanak ki, megyei tanácsadókkal.

Szerinte a kormány elkötelezett amellett, hogy az érintettek számára esélyt, lehetőséget teremtsen elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, ami egyszerre gazdasági és társadalmi érdek.

– mondta.

Az államtitkár szerint ahhoz, hogy egy ilyen új munkahely létrejöjjön, szakmailag is fel kell készíteni a munkavállalót, fel kell mérni a képességeit, készségeit, jártasságait, de ugyanígy fontos feladat a munkaadók szakmai felkészítése is.

A program stratégiai irányai közé tartozik a távmunka fejlesztése, a védett munkahelyekkel szemben az elsődleges munkaerőpiaci álláshelyek támogatása, valamint az úgynevezett munkapróbaközpontok erősítése, ahol az érintettek fel tudnak készülni a munkavállalásra.

Czibere Károly szerint a 36 hónapos programot szeretnék később kiterjeszteni, ezzel további ezreknek, tízezreknek munkát adni.