Visszavonják az ebadót

Vágólapra másolva!
A napokban nagy visszhangot kapott új ebadó csupán egy már meglévő törvény pontosítása, hiszen az ebrendészeti hozzájárulást már 1998-ban bevezették.
Vágólapra másolva!

Nem lesz ebadó

A napokban kezdték el tárgyalni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatát az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról.

A legnagyobb visszhangot az ebadó bevezetése hozta, mely szerint a gazdáknak a kutyájuk 4 hónapos korától évente 6–20 ezer forintos ebrendészeti hozzájárulást kellene fizetniük.

A hatályos törvények szerint a települési önkormányzatok most is szabadon dönthetnek arról, hogy a kutyatulajdonosokkal fizettetnek-e adót.

Lapunk úgy értesült, hogy az ebrendészeti hozzájárulásról szóló törvényt, átdolgozás céljából, visszavonják.

Szándékos félremagyarázás

A javaslat alkalmat ad a szándékos félremagyarázásra, és mivel szeretnék elkerülni, hogy az ellenzéki pártok hisztériakampányuk céljaira használják, ezért a mai napon kezdeményezik az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/15370 számú törvényjavaslat átdolgozás céljából történő visszavonását - áll a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.