Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn tovább csökken a felhőzet, a legtöbb napsütés a középső tájakon lehet - írja a Köpönyeg.hu. Elsősorban a Ny-i és az ÉK-i területen alakul ki zápor. Többfelé lesz erős az ÉNy-i légmozgás.

17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden változóan felhős, szeles és hűvös időre van kilátás. Mindössze 11 és 16 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Szerdán a reggeli párásság megszűnése után napos, gyengén felhős idő valószínű. Kicsi az esély csapadékra. Reggelre +2 fok köré süllyed a hőmérséklet, több helyen alakul ki talajmenti fagy. Délután 14 fok várható.

Csütörtökön ragyogó napsütés és erősödő felmelegedés ígérkezik. Megélénkül a DNy-i szél. Délután már 20 fok körüli kellemes tavaszi hőmérséklet lehet.

Akik ma érettségiznek, jó, ha tudják

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 8. az év 128. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 237 nap van hátra.

Ma a Mihályokat és Stellákat köszöntjük.

A Mihály héber eredetű bibliai férfinév, a Mikaél magyar formája. Jelentése: Ki olyan, mint az Isten? A név eredeti viselője az egyik arkangyal, akit Dániel próféta könyvében, Júdás apostol levelében és A jelenések könyvében említenek. Becézve Misi, Misike, Misu, Miska, Misa.

A Stella a latin Stella névnek a magyarban és a németben sz-szel ejtett változata, a jelentése csillag.

Távkapcsoló

Az Eurovíziós Dalfesztivál a második elődöntőjéhez érkezik a Duna TV-n, ez alatt a TV2 A szultánából, az RTL Klub a Halálos fegyverből ad újabb epizódot. A Viasat3-on 22.40-kor jön a Mobil című thriller Chris Evansszel és Kim Basingerrel, a Prime-on folytatódik A szökés feltámasztott verziója, az OzoneTV-n 19.00-tól az Északnyugat-Dunántúlt járhatjuk be madártávlatból.

Heti mozipremierek

  • Ricsi a gólya
  • Arthur Kiráy - A kard legendája
  • Ó, Anyám
  • Csápi: Az óceán hőse
  • Az utolsó család
  • Vad Észak - Mese az ezer tó országából
  • Vademberek hajszája