A teljes ellenzék a trágár jobbikost védte

Szilágyi György
Budapest, 2015. június 17. Szilágyi György, a Jobbik vezérszónoka beszél az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvénynek az állam vagy önkormányzati vagyon gyarapításával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. június 17-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Egyhavi tiszteletdíjáról kellett volna lemondania a Dömötör Csabát veréssel fenyegető jobbikos képviselőnek, Szilágyi Györgynek, ha a házbizottság rendkívüli ülésén minden frakció képviselője elfogadja Kövér László javaslatát. Csakhogy az ellenzékiek megvédték a trágár politikust. A szintén jobbikos Lukács László azzal az elképesztő érvvel védte például, hogy "minden tisztességes házban füles jár a hazudozásért".
Vágólapra másolva!

Szilágyi György egyhavi tiszteletdíjának megvonását javasolta csütörtökön Kövér László házelnök a házbizottság rendkívüli ülésén, ahol az volt napirenden, hogy a jobbikos képviselő veréssel fenyegetett meg egy államtitkárt – írta a Magyar Idők. Ismert: Szilágyi György a parlament hétfői ülésén Dömötör Csaba felszólalása alatt azt kiabálta az államtitkárnak: „Gyere ki, úgy nyakon b...lak, hogy leszáll a fejed!"

Két héten belül dönthet Kövér

Az ülésen részt vevő Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese elmondta: Kövér László előterjesztését az ellenzéki frakciók,

az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői nem fogadták el,

így a példátlan összefogás miatt a házelnöknek – legfeljebb két héten belül – egyedül kell döntenie a tiszteletdíj megvonásáról.

Várhatóan egyhavi tiszteletdíjáról kell lemondania a fenyegetőző Szilágyinak Forrás: MTI/Kovács Attila

Amennyiben Kövér László a büntetés kiszabása mellett dönt, Szilágyi György kérheti a hatályon kívül helyezését a mentelmi bizottságnál. Ha a bizottság a házelnök döntését hagyja helyben, a képviselő az ellen további jogorvoslattal élhet. Ebben az esetben a parlamentben szavazásra bocsátják a kérdést – sorolta a kereszténydemokrata képviselő.

Egy másik jobbikos is pofozkodna

Szilágyi fenyegetőzése a törvényalkotási bizottságban is napirendre került, ahol vita alakult ki a jobbikos Lukács László György és Balla György fideszes politikus között. Lukács szerint ugyanis Szilágyi csak próbálta gyakorolni azt a szülői felügyeleti jogot, amit Dömötör Csabával szemben korábban elmulasztottak, mert az olyan szintű hazudozásért, amit ő művel,

Balla erre úgy felelt: nincs a Házban Szilágyinál arrogánsabb képviselő.

Lemondásra szólították föl

Mint arról korábban beszámoltunk, a parlamentben Dömötör Csaba államtitkárt veréssel fenyegető Szilágyi György Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi kemény mag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett.

A kormánypártok képviselői egyöntetűen lemondásra szólították fel Szilágyi György jobbikos képviselőt. A Fidesz részéről Németh Zsolt frakcióvezető-helyettes azzal érvelt, hogy 2008-ban Arnóth Sándor – azóta tragikus körülmények között meghalt fideszes képviselő – egy hasonló eset nyomán visszaadta a képviselői megbízatását.