Indítványozták Horst Mahler letartóztatását

Vágólapra másolva!
A Németországban körözött és Sopronban elfogott német férfi letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség, a kiadatási ügy tárgyalását a Fővárosi Törvényszék szerdára tűzte ki.
Vágólapra másolva!

Európai elfogató parancs volt a férfi ellen

A főügyészség közölte, hogy a férfival szemben a német hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot több ítélettel kiszabott szabadságvesztés végrehajtása érdekében. A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy az elfogatóparancs végrehajtásának nincs törvényi akadálya, ezért indítványozta a német állampolgár ideiglenes átadási letartóztatásának elrendelését. A férfit hétfőn vette őrizetbe a Soproni Rendőrkapitányság.

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy szerdára tűzték Horst Mahler kiadatási ügyének tárgyalását.

A 81 éves német férfi sajtóhírek szerint a Vörös Hadsereg Frakció elnevezésű szélsőbaloldali terrorista csoport egykori alapítója volt, majd szélsőjobboldali lett.

Mahlert holokauszttagadás miatt 2009-ben Németországban tíz év börtönre ítélték, amit azonban 2015-ben egészségi állapota miatt felfüggesztettre módosítottak. Ez év elején azonban az idős férfinek újra be kellett volna vonulnia a börtönbe, ekkor szökött meg a német hatóságok elől.