Lánczi Andrásnak elege lett a Heti Válaszból

2017.05.16. 19:07

Közel tíz év után ott hagyja a Heti Választ Lánczi András és nem ír több publicisztikát a hetilapba. A Corvinus Egyetem rektora a 2002-es szocialista kampányt irányító Ron Werberrel készült interjú miatt döntött így, de a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó újság korábbi irányváltásaival sem értett már egyet. Az írással azért nem hagy fel.

Elege lett a Heti Válasz irányváltásaiból Lánczi András filozófusnak, a Corvinus Egyetem rektorának, ezért nem ír több cikket a lapba - írta a 888.hu. A tudós a portálnak megerősítette a hírt, úgy nyilatkozott, hogy nem volt más választása, és felhagy a Heti Válaszba való publikálással.

Lánczi AndrásForrás: MTI/Földi Imre

A Simicska Lajos, Jobbikkal szimpatizáló nagyvállalkozó médiaérdekeltségébe tartozó újságról Lánczi azt mondta, hogy az utóbbi időben

szemmel láthatóan bekövetkezett változások miatt már korábban is jelezte a folyóirat főszerkesztőjének, Borókai Gábornak, hogy nem ért egyet az új iránnyal.

Az utolsó csepp a pohárban egy Ron Werberrel készült interjú megjelentetése volt. A politikai tanácsadó korábban az MSZP kampányát vezette.

A döntésem a Heti Válasz elhagyásáról ekkor született meg, mert nem tudom elképzelni, hogy a nevemet adjam egy olyan laphoz, amely egy ilyen interjút készített Ron Werberrel– mondta el Lánczi András.

A rektora ugyanakkor azt is jelezte, hogy a mostani döntése egyáltalán nem jelenti azt, hogy a jövőben ne tervezne közéleti írásokat megjelentetni.