Betört az Origóhoz a Momentum Mozgalom

Fekete-Győr András
Budapest, 2017. május 1. Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a párt Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Jobbikhoz közeli kurucinfó módszereihez hasonlatosan tört be a Momentum Mozgalom vezetője az Origo szerkesztőségébe, ahol kísérőivel mindenféle engedély nélkül készítettek felvételeket.
Vágólapra másolva!

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője semmilyen engedélyt nem kért, hogy magánterületen forgasson, azt hajtogatta, hogy erre közérdekből nincs szüksége. Fekete-Győr demagóg mondatok sorozatában azzal vádolta az Origót, hogy propagandát folytat, és ez ügyben akar válaszokat hallani.

Kovács András újságírót támadták le, aki munkaszerződése értelmében csak engedéllyel nyilatkozhat, így nem is mondhatott semmit. Ráadásul

nem járult hozzá, hogy videó vagy fényképfelvétel készüljön róla, ez azonban nem zavarta a momentumosokat.

Fekete-Győr és kísérete körülbelül 10-15 percet volt jogtalanul a szerkesztőségben, aztán megérkeztek az irodaház portásai, elzavarták őket, ők pedig elkullogtak.

Fekete-Győr András a párt korábbi rendezvényén Forrás: MTI/Marjai János

Néhány perccel az után, hogy elmentek, posztoltak egy fotót a Facebook-oldalukra, azzal a szintén a szélsőjobboldalt idéző szöveggel: „Úgy éreztük, ideje beszélgetnünk” – most már tudjuk, hogyan értelmezi a Momentum a beszélgetést.

Érdekes az is, hogy miközben a Momentum Mozgalom politikusai úgy gondolják, jogukban áll egy magáncéghez működő kamerával betörni, ők maguk többször is akadályozták a nekik nem szimpatikus médiumok munkáját nyilvánosan meghirdetett eseményeken, és fenntartják a jogot, hogy megmondják, kivel állnak szóba.

Milliós pénzeket vettek fel a HÖK-től

Az akció időpontja sem véletlen. Éppen ma írtunk arról, hogy eddig több mint 16 millió forintot tett zsebre hallgatói érdekvédelemből a Momentum Mozgalom több tagja, ez nyilván kínos a párt számára. Soproni Tamás, a Momentum alelnöke, aki korábban trágárságával hívta föl magára a figyelmet, például több mint másfél millió forintot vett fel a höközésért.

Szintén írtunk arról, hogy mind ideológiai, mind szervezeti alapon több szálon kapcsolódik Soros Györgyhöz a Momentum Mozgalom. Megpróbáltuk megtudni azt is, hogy anyagilag hogyan kötődnek Soroshoz, pontosan mennyi pénzt kapnak Soros szervezeteitől. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke legutóbbi interjújában

egyértelműen bevándorláspárti álláspontot foglalt el.

A Momentum több vezetője pedig az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezeteknél dolgozott, vagy dolgozik, mint például Hajnal Miklós és Donáth Anna Júlia.

Még márciusban írtunk arról, hogy Soros Györgyhöz szorosan kapcsolódó intézményekben dolgozott Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom egyik vezetője, aki egyébként korábban tagadta, hogy Soros-ösztöndíjas lenne. A 22 éves, dúsgazdag, Oxfordban tanuló Hajnal korábban egy internetes honlapot indított volna a diákok online tanulását segítendő, azonban a vállalkozásból nem lett semmi. Viszont az induláshoz kapott, magyar startupokat segítő összes pénz – 12 millió forint – elfogyott.