Ha Botka szándékosan titkolózott, börtönt is kaphat

Vágólapra másolva!
Akár egy évig terjedő szabadságvesztés is járhat azért, ha kiderül: Botka László szándékosan adott be hiányos vagyonnyilatkozatot - mondta egy szegedi hírportálnak Futó Barnabás budapesti sztárügyvéd. Az Echo tévében pedig egy egykori milliárdos ügyvédje szólalt meg. Ügyfele több száz alvállalkozónak tartozik, Ujhelyi István, az MSZP Európa parlamenti képviselője is cégtársa volt. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz szegedi szervezete az elmúlt napokban vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Botka László ellen.

Az utóbbi hetekben több sajtóhír is megjelent azzal kapcsoatban, hogy a szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vagyonnyilatkozatából kimaradt egy több millió forint értékű Rolex óra és egy közel 300 négyzetméteres telek is.

A szeged.hu című hírportálnak most Futó Barnabás ügyvéd fejtette ki:

Az Echo eheti, TV Informátor című adásában pedig a Szeviép nevű építőipari cég volt tulajdonosának, Pistrui Lászlónak az ügyvédje beszélt egy olyan esetről, amelyben Ujhelyi István, az MSZP Európai parlamenti képviselője is érintett lehet.

Pistrui Lászlónak, az egykori milliárdosnak Ujhelyi Istvánnal volt közös cége. Pistrui jelenleg megtalálható a NAV nagy adósainak listáján.

15 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak. A Szeviép 433 alvállalkozónak maradt adósa és mintegy 11 milliárd forinttal nem tudott elszámolni. Ügyvédje az Echo TV-ben úgy fogalmazott: