Felhőszakadásra, viharos szélre figyelmeztetnek

időjárás, szél
Vágólapra másolva!
Hidegfront hoz viharos szelet, záporokat, zivatarokat, és némi lehűlést. Vasárnap már csak 22 fok körül lesz a csúcshőmérséklet. 
Vágólapra másolva!

A meteorológiai szolgálat vasárnap éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzése szerint a Dunántúlon az északnyugati szelet kísérő

legerősebb széllökések 60-75 km/h, a Balatonnál 70-90 km/h körül alakulnak.

Öt megyére adtak ki figyelmeztetést Forrás: met.hu

Mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométert óránként, az alábbi megyékre adtak ki első fokú, citromsárga figyelmeztetést:

  • Győr-Moson-Sopron megye
  • Somogy megye
  • Vas megye
  • Veszprém megye
  • Zala megye

Vasárnap estére veszít erejéből a szél.

A Dunántúlon és eleinte még az Alföldön előforduló záporos, zivataros csapadékzóna délnyugati irányba halad, fokozatosan gyengül, majd reggelre elhagyja az országot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap délután, kora este az ország keleti felén, főként az Alföld középső tájain, Duna-Tisza közén várhatók elszórtan zivatarok.

A zivatarokat néhol 20 millimétert meghaladó csapadék, jégeső, 50-80 km/h-s szél kísérheti.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap is zivataros idő lesz, és le is hűl a levegő. Azt írják, hogy vasárnap hajnalban, reggel a Dunántúlon többfelé lehet zápor, zivatar, majd csökken a felhőzet.

Délután újra megnövekszik a gomolyfelhőzet, ekkor főleg a középső tájakon alakul ki csapadék. Eleinte erős lesz a szél, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.