Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn és kedden mindkét nap erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Hétfőn inkább a középső területeken, kedden már főleg a Dunántúlon fordulnak elő záporok, zivatarok. Felhőszakadások és jégesők is lehetnek.

24 fok körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, csak elvétve valószínű már csapadék. Az ÉNy-i szél sokfelé megélénkül. Kellemes meleg ígérkezik 24-25 fokkal.

Csütörtökön egy hidegfront okoz szórványos záporesőket, zivatarokat, és megerősödik az ÉNy-i szél is. A hőmérsékletben még nem lesz változás, marad a 24 fok körüli maximum.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 22. az év 142. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 223 nap van hátra.

Ma az Júliákat és Ritákat köszöntjük.

A Júlia a Júliusz férfinév női párja.

A Rita női név a Margit olasz alakjának, a Margheritának a rövidüléséből származik.

Távirányító

Visszatér 19.25-kor a TV2-re a Bumm! című kvízshow, a harmadik évadjával: tudja, ez az, amelyikben drótokat kell elvágni, és ha hibás a válasz, egy álbomba robban nagyot a stúdióban. A Viasat3-on ezen az estén kezdi utolsó hetét az Exek az édenben, 21.30-tól, a párkereső valóságshow-ban már csak hatan vannak, és 10 millió forint a fődíj.

Heti mozipremierek

  • A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
  • Sárkányvarázs
  • A művészet templomai: Forradalom - Az orosz avantgárd születése
  • Modern idők