Migránsok dobálhatták meg a magyar diákok buszát

Vágólapra másolva!
Öt kecskeméti diák és három tanár Londonba utazott egy szakmai versenyre. Hajnalban támadták meg őket - tudta meg a hvg.hu.
Vágólapra másolva!

Hétfő hajnalban támadták meg azt a buszt, amelyben a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai és tanárai haladtak a calais-i komp felé - tudta meg a hvg.hu.

A történetet az egyik diák mesélte el. Úgy emlékezett, hogy néhány kilométerre jártak az átkelőtől, amikor

észrevettek egy barikádot.

Ezt még ki tudták kerülni, de ami utána következett, azt nem.

Másodpercig záporozott feléjük valami. Azt pontosan nem tudták megállapítani, hogy mi, a busz sérülései alapján viszont annyi kiderült, hogy valamilyen kemény tárggyal, talán

kövekkel vagy téglákkal dobálhatták meg őket.

A szemtanú szerint olyan gyorsan történt minden, hogy azt sem látták, kik lehettek a támadók. Egy valamit tudnak biztosan: többen voltak. Calais-nál van egy menekülttábor, amelynek közelében 2016-ban nagyon megvertek egy magyar kamionsofőrt. Kiverték a fogait és kombinált fogóval estek neki, alig tudott beszélni a támadás után.

A kandósok közül nem sérült meg senki. Csak a busznak tört be a hátsó szélvédője, az egyik oldalablaka pedig kifordult. Egy parkolóban húzódtak le, ahol egy gyorsétterem egyik munkatársától

ragasztószalagot és szerszámokat kértek,

ezzel próbálták meg ideglenesen megoldani a problémát. Aztán útnak indultak, sietniük kellett.

- olvasható a portálon.

Az egyik diák azt mondta, ép busszal szeretnének hazajönni, ezért Londonban megpróbálják majd megjavíttatni a betört ablakokat.