Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden gomolyfelhős időre számíthatunk, többfelé záporral, zivatarral - írja a Köpönyeg.hu. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet.

Reggel 13, délután 24 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán délelőtt gyengén, délután már erősen felhős lesz az ég, és ekkortól elszórtan várható zápor, zivatar. Megerősödik az ÉNy-i szél, hidegfront érkezik. 20 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a nap első felében még erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet. Főleg délelőtt lehet szórványosan zápor. Az ÉNy-i szél erős, nyugaton viharos lesz. 17 és 22 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhőképzés eredményeként szórványosan valószínű zápor, zivatar. Erős marad az északias légmozgás. 20 fok körül alakul a maximum.

Szombaton csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Az ÉK-i szél élénk lesz. 20-21 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 23. az év 143. (szökőévben 144.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 222 nap van hátra.

Ma a Dezsőket köszöntjük.

A Dezső férfinév a latin Desiderius névből származik, aminek a kiejtése Dezsidérius volt, és a ennek az alakváltozatnak a rövidült és -ő kicsinyítőképzős változata a Dezső. Jelentése: óhajtott, kívánt (gyermek).

Távirányító

A TV2-n 20.45-től megy tovább a népszerű Vigyázat, gyerekkel vagyok című vetélkedő, utána a Született szobalányok új epizódja érkezik. Ha nagyon szép, elgondolkodtató, de végtelenül lelombozó és szomorú sorozatot akar nézni, akkor 20.55-kor A hátrahagyottakat ajánljuk az HBO-n.

Heti mozipremierek

  • A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
  • Sárkányvarázs
  • A művészet templomai: Forradalom - Az orosz avantgárd születése
  • Modern idők