Lecsapott a vihar Budapestre, megbénult a város

vihar eső budapest
Budapest, 2017. május 23. Egy személygépkocsi közlekedik a XIII. kerületi Béke téren 2017. május 23-án. A fővárosra is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondot, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Városszerte járhatatlanok voltak az utak a viharban, de lassan helyreáll a közlekedés. A villamosok, trolik és buszok menetrendje még nem állt helyre, néhány járat módosított útvonalon közlekedédik, máshol pótlóbuszok segítségével szállítják az utasokat. A Pest megyei Péteriben egy óvodában az ablakokon át kellett menekíteni a gyerekeket, Fejér megyében pedig tornádó volt.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

A Szépvölgyi út is járhatatlan volt

Nem közlekednek a villamosok

A 19-es villamos a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Batthyány tér M+H között nem közlekedik. A 109-es autóbusz igénybevételét ajánlják.

A 17-es villamos a Bécsi út / Vörösvári út és a Széll Kálmán tér M között nem közlekedik.

A Kolosy tér is megbénult a viharban

A 41-es villamos terelve közlekedik, nem érinti a Szent Lukács Gyógyfürdő, Margit híd, budai hídfő H, Bem József tér, Batthyány tér M+H, Halász utca, Clark Ádám tér, Várkert Bazár, Rudas Gyógyfürdő megállót.

A 28A villamos Kőbányai út 21. és Új köztemető (Kozma utca) között nem közlekedik.

A(z) 56A, 61-es villamos Hűvösvölgy és Széll Kálmán tér M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A(z) 28A villamos Kőbánya alsó vasútállomás és Új köztemető (Kozma utca) között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Alternatív eljutási lehetőségként a 95-ös autóbusz igénybevételét ajánlják.

A 62A villamos Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Alternatív eljutási lehetőségként az 5-ös autóbusz, a 69-es villamos igénybevételét ajánlják.

A 3-as villamos Kőbánya alsó vasútállomás és Mexikói út M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Alternatív eljutási lehetőségként a 32-es autóbusz igénybevételét javasolják.

Szakadt az eső Zuglóban

Ritkábban járnak a trolik

A 75-ös trolibusz Jászai Mari tér és Puskás Ferenc Stadion M között nem közlekedik.

A 79-es trolibusz a Keleti pályaudvar M és Kárpát utca között nem közlekedik.

A Béke téren megnyílt a medence

A 30-as, 30A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Damjanich utca / Dózsa György út, Hősök tere M, Vágány utca / Dózsa György út, Vágány utca / Róbert Károly körút megállót.

A 20E autóbusz Keleti pályaudvar M és Káposztásmegyer, Szilas-patak között nem közlekedik.

Áll a víz a Városligetben Forrás: Benke Donat

A 95-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Kápolna utca megállót.

Így szakadt az eső a Margit híd lábánál 17.20 körül

Elárasztott a víz egy óvodát

A Pest megyei Péteri Petőfi Sándor utcai óvodáját öntötte el az esővíz annyira, hogy

a szülők nem tudtak bemenni a kicsikért.

A víz először az udvart árasztotta el, majd betört az épületbe. A tűzoltókat kellett hívni, hogy segítsenek. A mentés még most is tart, az ablakon keresztül mentik az óvodában rekedt gyermekeket.

Csatornagejzír a Daubner Cukrászda előtti sarkon Forrás: Origo

Újra járható a 31-es főút Sülysápnál

Víz- és iszapátfolyás miatt lezárták a 31-es főutat a Pest megyei Sülysáp külterületén kedd késő délután. A főút újra járható.

Tápióságon is szakadt a jég

Baleset az Árpád fejedelem útján

Forrás: Origo

Autókat rongált meg a vihar Budapesten

A főváros VIII. kerületében két autó, a X. kerületében egy rongálódott meg a viharban - közölte a fővárosi katasztrófavédelem. Budapestről már több mint kétszáz kárbejelentés érkezett.

Szentendrén menekítették az embereket

Több elárasztott épületből is embereket kellett kimenteniük a tűzoltóknak. A Halász utcai étteremben egy méter magasan állt a víz, a Bogdányi úton szintén egy éttermet veszélyeztetett a víz. Az egyik pincéből további három embert vittek biztonságos helyre.

Autó áll a vízben a Podmaniczky utca és a Dózsa György út sarkán Forrás: Origo

Nem jár a vonat Rákospalota-Újpest és Fót között

A felsővezeték lett zárlatos, ezért a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon jelentős, 30-120 perces késésekre kell számítani, akár járatok is kimaradhatnak.

Perkátán tornádó is volt

A Fejér megyei település határában egy úgynevezett nem-mezocikilonális tornádót észleltek. Ilyen tornádók rendszeresen előfordulnak a nyári félévben, de csak nagyon rövid élettartamúak és kis területet érintenek.