Súlyos visszaélések egy felnőttoktatást végző alapítványi iskolánál

Vágólapra másolva!
Súlyos visszaéléseket tárt fel a Fővárosi Kormányhivatal a Paulay Alapítványi Középiskolánál - olvasható a kormányhivatal és az Oktatási Hivatal közös, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Azt írták: Budapest Főváros Kormányhivatala hatósági ellenőrzési eljárást folytat az elsősorban felnőttoktatást végző Paulay Alapítványi Középiskolánál, amelynek már jelen szakaszában is súlyos jogsértések merültek fel.
Vágólapra másolva!

A kormányhivatal az ügyben az Oktatási Hivatallal együtt büntetőfeljelentést tett. A szükséges további intézkedéseket a kormányhivatal folyamatosan megteszi.

Mivel

a Paulay Alapítványi Középiskola érettségi vizsgaszervezési jogát korábban visszavonták

, vizsgaszervezőként Budapest Főváros Kormányhivatalát, a vizsgák helyszíneként pedig a BGSZC - Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolát jelölték ki. A kijelölt intézményben a kormányhivatal vizsgaszervezőként jelen van, a vizsga jogszerű lebonyolítását és a szakmai és technikai hátterét az intézménnyel közösen biztosítja.

Az érettségi jogszerűségének biztosítása érdekében szükségessé vált a vizsgázók vizsgára bocsátási feltételeinek felülvizsgálata, ezért a

megkezdett érettségi vizsgáját csak az folytathatja, aki a vizsgabizottságnak bemutatja a középfokú oktatás során szerzett valamennyi bizonyítványát és a végbizonyítványt.

A vizsgabizottságok a bizonyítványok valódiságát minden esetben ellenőrzik.

A kormányhivatal erről minden érintett vizsgázót előzetesen értesít - olvasható a közleményben.