Eltűnt a Dunában egy 13 éves fiú

Vágólapra másolva!
Focizni indultak, végül mégis úgy döntöttek, hogy fürödni mennek a Dunába komáromi fiatalok. Egyikük sem tudott úszni. A sekély parton játszottak, amikor az egyik, 13 éves fiú eltűnt a meder alján lévő gödörben. Elsodorta őt az ár, tegnap óta még mindig nem került elő - adta hírül a Tények.
Vágólapra másolva!

Gödörbe lépett az úszni nem tudó fiú - elsodorta az ár

Vasárnap egy 13 éves fiú belefulladt a Dunába szlovákiai szakaszán Komárnóban.

A fiúk a part közelében a sodrásban játszottak amikor, a fiú egy gödörbe lépett. A fiú nem tudott úszni és azonnal elmerült. A többiek sem tudtak segíteni rajta, egyik barátja sem tud úszni.

„Riasztást kaptunk, hogy egy 13 éves fiú eltűnt a Dunában. Azonnal elindultunk menteni. 3 egységgel vonultunk ki és csónakkal vízre szálltunk. Egyelőre nem találtuk meg a fiút." - mondta a mentést vezető tiszt.

A budapesti vízirendészek parancsnoka szerint a nyári hónapokban heti 2-3 alkalommal riasztják őket vízbe került emberek mentése miatt.

Egy évben több százan halnak meg fürdőzés miatt országszerte.

A Duna budapesti szakaszán tilos fürödni, hiszen a meder mélysége kiszámíthatatlan, a sodrás nagyon erős. Akit rajta kapnak a rendőrök, hogy fürdőznek akár 50000 forintos büntetésre is számíthatnak.

tehát olyan rendellenes vízmozgások lehetnek, amik bizony meglephetik azt, aki az uszoda csendes vízéhez van hozzászokva"– nyilatkozta Fekete Tamás, alezredes, budapesti vízirendészet parancsnoka a Tények stábjának.

Szegeden a Tisza és Maros partszakaszán éves szinte 40-50 embert kell kimenteniük a vízimentőknek.

A szakember szerint mind a két folyó nagyon szeszélyes. A meder mélysége egyik helyen fél métertől 4 méterig váltakozik. Ez annak is veszélyes, aki tud úszni.

„Elsodorja a víz és nagyon nehéz megtalálni, sőt azt tudom mondani, hogy

– közölte a Tények stábjával Seler András, szegedi vízimentő.

Az eltűnt 13 éves komáromi fiút a magyar rendőrök is keresik a Duna magyar szakaszán.