Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, állni fog a kerítés

Orbán Viktor
Budapest, 2017. június 12. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
„Kiformálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység”, ez a gondolat, miszerint „mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk”, egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll - ezt mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában. A kormányfő közölte, amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a déli határon is állni fog.
Vágólapra másolva!

„Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk” - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben, ahol a lezárult nemzeti konzultációról adott számot, amelyet az eddigi legsikeresebbnek nevezett.

Közös akarat

A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén - sorolta.

Szavai szerint

Ez a gondolat, miszerint „mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk”, egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll.

„Brüsszel nem veheti át az irányítást”

A miniszterelnök szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, „Brüsszel fordítva ül a lovon”, és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást. Orbán Viktor elmondta, a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg, hogy az Európai Unió betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

Orbán Viktor: Brüsszel nyíltan a terroristák pártján van Forrás: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint „Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll”, amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett. Azt mondta:

az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége.

Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással - fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, „Brüsszel váltott gúnyát.”

Szerinte „Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai” fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága. Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben „ma egy pénzügyi spekuláns szabja meg, merre van az előre”. Európai vezetők „hajbókolnak Soros György előtt”, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának - fogalmazott Orbán Viktor.

Állni fog a kerítés

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő úgy fogalmazott: amíg a Fidesz és a KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.
„Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz” - mondta, a nehéz munkával elért sikerek védelmét ígérve.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy amíg

Magyarország demokratikus alapokon áll,

nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból. Azt is világossá tette: aki támogatja a bevándorlást és lebontaná a kerítést, az ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, és az emberek, a nemzet, a haza ellenére cselekszik.

Orbán: Újra van jövőnk

Magyarország pályára állt, minden okunk megvan a bizakodásra, újra van jövőnk - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő az elmúlt hét „verejtékes esztendő” után elért gazdasági sikereket sorolva arról beszélt: 7 év alatt segélyalapú gazdaság helyett sikerült „megágyazni” a munkaalapú gazdaságnak, a foglalkoztatás Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül, valamint 2010 óta a harmadik legnagyobb mértékben növekedett a minimálbér,

a magyar gazdaság pedig idén az első negyedévben 4,2 százalékos növekedést produkált.

Hozzátette: a magyar modell működőképességét mindenhol elismerik, azok is, akik eddig aggályokat fogalmaztak meg. Orbán Viktor szerint ezeket az eredményeket nemzeti alapon, a nemzeti érdekeket követve sikerült elérni. Ezért azt javasolta, hogy ne kockáztassák ezt valamilyen „homályos utópia kedvéért, nevezzék azt európai egyesült államoknak, nyílt társadalomnak vagy bármi másnak.”