Csökkentette károsanyag-kibocsátását a Telekom

Telekom Vivicittá városvédő futás
Budapest, 2014. április 13. Rajtol a 29. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaratoni mezőnye a Margitszigeten 2014. április 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom volt az az első cég, amely 2016-ban az országban egyedülálló módon kidolgozta fenntarthatósági stratégiáját. A cégcsoport közleménye szerint ebben kiemelt szerepet kapott a klímavédelem, valamint fókuszban az oktatás és tudásformálás is.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom legnagyobb sikerének tekinti, hogy 2016-ban ismét karbonsemlegesen működött a cégcsoport.

– mondta el Christopher Mattheisen, a vállalat vezérigazgatója.

A Magyar Telekom díjazta a fenntarthatóság terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeket, szervezeteket Forrás: DELFIN Díj

A környezettudatosság jegyében a cég

növelte hibrid és elektromos autóinak számát,

valamint továbbra is megújuló energiaforrásból biztosította a magyarországi elektromosenergia-felhasználásának 100 százalékát. A fenntarthatósági törekvések a befektetőknek is tetszenek. Az Oekom Research például B Prémium, vagyis befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a céget.

A Magyar Telekom civil stratégiai partnerségre lépett az Autistic Arttal, amely szervezettel az

autizmussal élő emberek társadalmi elfogadását

kívánja előmozdítani, illetve kommunikációs területen szeretne segíteni. Szintén a tavalyi évben vált a Telekom a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatójává.

Rajtol a 29. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaratoni mezőnye a Margitszigeten Forrás: MTI/Kovács Tamás

A cégcsoportban a vállalati kultúra részét képezi az önkéntesség, az

Autistic Art Alapítvány javára rendezett sütivásáron 1,7 millió forintot gyűjtöttek,

melyet a vállalat további 4 millió forinttal egészített ki.

A szakember-utánpótlás a prioritások közé tartozik, a Digitális Híd, a Legyél Te is Informatikus!, és az Okosdigitális Program keretében 14 ezer diákot tett digitálisan érettebbé a vállalat. Emellett a Deutsche Telekom és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködéséből megalakult az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék.

A vállalat 2017-ben is megtartja Fenntarthatósági Napját, amely szeptember 30-án lesz az Akvárium Klubban. Tavaly ötezren voltak kíváncsiak a smart korszak esélyeiről szóló előadásokra.