Simicska péntekre minden emberét mozgósítja a Jobbikért

Simicska Vona
Vágólapra másolva!
Egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött „plakáttörvényről” dönthetnek a képviselők pénteken a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen. A tét az, hogy meglesz-e az illegális pártfinanszírozás megakadályozását célzó javaslat mögött a kétharmados támogatás. A Fideszben úgy tudják, hogy Simicskának minden pártban vannak emberei, akiket most mozgósít, hogy elgáncsolják a törvényt - írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

A törvényjavaslat aktualitását a Jobbik plakátbotránya adja. Mint ismeretes, Simicska Lajos nevetségesen olcsón, a piaci ár töredékéért biztosít hirdetési felületet a Vona Gábor vezette Jobbiknak. A Fidesz szerint a Jobbik plakátügye a politikai korrupció minősített esete. Ezzel a technikával Simicska kilóra megvette a Jobbikot.

Minden ellenzéki párt érdeke

A 888.hu fideszes forrásai szerint az ellenzéki pártok is kezdik felismerni, hogy a plakáttörvény elfogadása mindenki érdekében áll, a Jobbikon kívül valamennyi ellenzéki párt érdeke. Világos ugyanis Simicska célja, előnybe akarja hozni a Jobbikot.

Simicska valamennyi rendelkezésre álló eszközével, médiaérdekeltségeivel és plakátcégeivel csak a Jobbikot segíti,

ezzel pedig versenyhátrányba kerül a többi ellenzéki párt.

Simicska Lajos minden erőforrásával a Jobbikot segíti Forrás: Origo

Egy fideszes forrásuk azt mondta a 888-nak, hogy számukra hatszor-hétszer drágábban adott hirdetési felületet Simicska, mint a Jobbiknak felszámolt bruttó ár. „A Jobbiknak biztosított ingyenkampánnyal a többi ellenzéki pártot Lajos valósággal ledózerolja a pályáról” - mondta a forrás. A Fideszben bizakodnak abban, hogy az ellenzék pénteken támogatni fogja a törvény elfogadását, hiszen senki sem lesz önmaga ellensége.

Népszava: Megszűnhet a verseny

Az MSZP-hez közel álló Népszava szombati cikke is erre enged következtetni. A Jobbik plakátbotránya kapcsán arról írnak, hogy ha marad a mostani helyzet, akkor a Jobbik Simicska segítségével nagyobbnak fog tűnni, mint amilyen valójában, és a versenyhelyzet nem egyenlőtlen lesz, hanem szinte teljesen megszűnik. Ezzel

a baloldalt az a veszély fenyegeti, hogy teljesen kiszorul a hadszíntérről.

Ugyanakkor a Fideszben úgy tudják, hogy Simicskának minden pártban vannak emberei. Simicska mozgósította az embereit, hogy ne legyen eredményes a pénteki szavazás. Érdemes lesz tehát figyelni, hogy ki és hogyan szavaz majd.