Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk - írja a Köpönyeg.hu. Helyi nyárias zápor, zivatar alakulhat ki. A szél DNy-ira fordul és néha megélénkül.

30-35 fok közötti országos hőség lesz.

Az éjszakai, hajnali órákban legfeljebb az Alpokalján alakulhat ki, kisebb eséllyel zivatar - írja a met.hu. Csütörtökön a Dunántúlon elégségesek a feltételek néhol zivatar kialakulásához, melyhez azonban lokálisan intenzívebb kísérőjelenségek (60-80 km/h-s szél, jégeső) is társulhatnak.

Pénteken erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lesz zápor, zivatar. Főleg ÉK-en felhőszakadás és jégeső is lehet. 30 és 37 fok között alakul a csúcsérték.

Szombaton ragyogóan napos időre van kilátás, kicsi az esély csapadékra. Az ÉNy-i szél megerősödhet.

30-31 fok körüli igazi strandidő valószínű.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés ígérkezik, így több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Marad a 30 fok körüli kánikula.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Június 22. az év 173. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 192 nap van hátra.

Ma a Paulákat köszöntjük.

A Paula a Pál férfinév női párja.

Távkapcsoló

A TV2 A szultánából, az RTL Klub a Helyszínelőkből, a Duna TV pedig a Tóth Jánosból ad újabb epizódot, a Viasat3-on a Végső állomás című horror várja a borzongani vágyókat. A Comedy Centralon 21.30-kor jön az Angie Tribeca második része, a Life-on a Szerelem tálalva érkezik 19 órakor.

Heti mozipremierek

  • Transformers: Az utolsó lovag
  • Élesítve
  • Vuk