Nő a kétgyerekes családok adókedvezménye

Vágólapra másolva!
Jövőre ötezer forinttal nő a kétgyerekes családok adókedvezménye. Ez azt jelenti, hogy havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

A kormány a korábbi húszezer forintról negyvenezer forintra emeli a kétgyerekesek adókedvezményét 2016 és 2019 között - mondta Novák Katalin.

Azok a családok, amelyekben csak egy gyerek van, továbbra is 10 ezer forintot kapnak, a háromgyerekesek pedig majdnem 100 ezer forintot.

Azok ,akiknél a három gyereknél is több van, gyerekenként 33 ezer forintot tudnak megspórolni az adókedvezménynek köszönhetően.

Az államtitkár megjegyezte, hogy 2011 előtt csak a három- vagy annál több gyerekes családok tudtak élni ezzel az adókedvezményi lehetőséggel. Az akkori támogatás pedig maximum négyezer forint volt.
A mostani emeléseknek köszönhetően viszont csaknem

hárommillió forint marad a gyereket nevelő családoknál.

Ezt a családi adókedvezményt már a fogantatást követő 91. naptól igénybe lehet venni. Sőt a fiatal házasoknak az ötezer forintos házassági adókedvezmény két évig jár függetlenül attól, hogy mikor születik meg az első gyerekük.