Kormányzati tájékoztató jelenik meg a horgászoknak

Vágólapra másolva!
Júliusban tájékoztató kiadványt juttatnak el a több mint 400 ezer horgászhoz a Magyar Horgász című újságon keresztül - mondta el Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott egy gyáli horgásztónál tartott pénteki sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A tájékoztató a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiadásában, a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) együttműködve készült.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint a miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, a Mohosz az ország egyik legnagyobb civil szervezete, és az elmúlt években komoly közös eredményeket értek el. Nyitrai Zsolt ezek között említette az új halgazdálkodási törvényt, valamint azt, hogy a természetes vizek túlnyomó részben horgászegyesületi kezelésbe kerültek.

A nyugdíjasoknak és a gazdáknak is készül kiadvány

A tájékoztató füzet egyebek mellett bemutatja, hogy a horgászsportban milyen fontos nemzetközi eredményeket értek el a magyar horgászok, szó esik arról, hogy hungarikum lett a bajai és a tiszai halászlé. Szerepel a kiadványban a halhús általános forgalmi adójának (áfa) 27-ről 5 százalékra csökkentése jövő év január 1-jétől, amitől a hazai halfogyasztás növekedését várja a kormányzat - jelezte a miniszterelnöki megbízott.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt tervezi, hogy a következő időszakban

- mondta Nyitrai Zsolt.

13 milliárd horgász-turisztikai fejlesztésekre

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint a többi között kiemelte:

a horgászjegy-bevételt az állam minden évben visszaadja,

a horgászat céljaira lehet használni. Ebben az évben például 20 kisteherautót vettek, mintegy 400 halőri egyenruhát, csaknem 20 motorcsónakot és felszereléseket adnak át a halőrzésben részt vevőknek.

A szervezet elnöke kiemelte, tavaly arról is döntött a kormány, hogy 13 milliárd forintos keretösszegű horgász-turisztikai fejlesztéseket lehet majd megvalósítani.