Bennragadtak az utasok a hármas metró szerelvényében, pánik tört ki

felújított metrókocsik
Vágólapra másolva!
Megint elromlott a felújított metrókocsi a hármas vonalán a Nyugati-pályaudvarnál. Az ajtók nem nyíltak ki, majd egy utas elfordította a vésznyitót, de ekkor se nyílt, végül két férfi kifeszítette az ajtókat, és csak így lehetett elhagyni a szerelvényt. A biztonsági vezérlő viszont elvileg nem engedné, hogy kifeszítsék az ajtót.
Vágólapra másolva!

Ismét elromlott a felújított orosz metrókocsi a hármas metró vonalán a reggeli csúcsban – derült ki a BKK Facebook-oldaláról. A szerelvény az Újpest felé tartó oldalon a Nyugati pályaudvar állomáson romlott el. Több utas azt írta, a metró

nagyjából 10-12 percig állt az állomáson zárt ajtókkal.

Eközben nem történt semmi azon kívül, hogy a metró vezetője a hangosbemondókban hatszor-nyolcszor elnézést kért. Két metrókocsiból végül úgy jutottak ki az utasok, hogy két izmosabb férfi szétfeszítette az ajtót, holott ezt a biztonsági vezérlő elvileg nem is tehetné lehetővé. A vezető végül végigment a kocsin, és mechanikusan kinyitotta a többi ajtót.

Ismét gond volt a felújított metrókocsikkal Forrás: --

Egy másik utas azt írta, „az már dühítő, és pánikkeltő volt, hogy

az ajtó vésznyitóját alig lehetett elfordítani 2 kézzel,

a gumiszalag nem engedett, valamint a kar is megmakacsolta magát, de hogy még a kiszenvedett elforgatás után több ember segítsége kellett az ajtó felfeszítéséhez az már az utolsó csepp volt a pohárban.”

Egy ideig az Újpest Központ és a Nagyvárad tér között végig metrópótló közlekedett. Mostanra helyreállt a közlekedés.