Nem mondtak fel tömegesen a dolgozók a Jahn Ferenc Kórházban

Vágólapra másolva!
Szemben a különféle sajtóhírekkel nem volt tömeges felmondás a Jahn Ferenc Kórházban, és egyetlen osztályt sem kellett bezárni, hanem felújítás zajlik az egyik részlegen. A tervezett karbantartások és felújítások a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folynak.
Vágólapra másolva!

Szemben a különféle médiahírekkel nem történt tömeges felmondás a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban – olvasható az intézmény honlapján. Azok a hírek sem voltak igazak, miszerint bezárták volna a III-as számú belgyógyászati osztályt. Ezzel szemben az osztály egyik részlegéről átköltöztették a másik részlegére a betegeket a tervezett felújítás miatt.

Folyamatosan zajlanak a felújítások a Jahn Ferenc Kórházban Forrás: delpestikorhaz.hu

A kórházban a betegellátás biztonsága és komfortja érdekében folyamatosan és tervezetten zajlanak felújítási és karbantartási munkálatok.

Korábban a sebészeti osztály és a XX. kerületi szakrendelő helyiségeit festették ki,

tavasszal a gasztroenterológia újult meg, a közelmúltban a nagy forgalmú kardiológiai ambulanciát szépítették meg a betegellátás zavartalan biztosítása mellett.

Jelenleg a kórház három osztályán, a neurológián, a kardiológián és a III. belgyógyászaton zajlanak – egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó – tervezett karbantartások és felújítások, melyek a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folynak – olvasható az intézmény honlapján.

Nem volt tömeges felmondás a kórházban Forrás: delpestikorhaz.hu

Ezekben a napokban

a Dél-pesti Kórház 1249 ágyának közel 4 százaléka érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban.

267 aktív, valamint 259 krónikus és rehabilitációs belgyógyászati ágyból mindössze 42 használatát korlátozzák átmenetileg a karbantartások. A III. Belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be, hanem csak az érintett részlegről költöztették az osztály másik részére, a betegellátás pedig zavartalanul biztosított.

Forrás: delpestikorhaz.hu

A kórház azt is közölte, hogy a sajtóhírekkel szemben a munkabéreket és a túlórákat mindig kifizették. A nővérek nem mentek el a közelben lévő áruházba dolgozni, sem más munkahelyre. A felújítási munkák egyébként a betegellátásban semmilyen zavart nem okoznak.