Villám csapott a négyemeletesbe, égett a lakóház tetőszerkezete

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy dunaújvárosi négyemeletes társasházban vasárnap kora este, a tüzet feltehetőleg villámcsapás okozta - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Farkas-Bozsik Gábor elmondta: a tűz vasárnap este hat óra után keletkezett a dunaújvárosi Bocskai utca egyik négyemeletes társasházában, a tetőszerkezet két, a legfelső emeleten lévő lakás felett ég.

A szóvivő tájékoztatása szerint

33 embernek, köztük 10 gyermeknek kellett elhagynia az épületet.

A Dunaújváros Online azt írta, hogy nem sokkal este nyolc óra előtt visszaengedték a lakókat az épületbe.

Az a lakás, amelyikben a villámcsapás és az azt követő tűz kárt okozott, lakhatatlanná vált, így annak tulajdonosa csak az értékeiért mehetett be.

Villám csapott a kéménybe, leesett a bojler

Villám csapott egy családi ház kéményébe Nemesviden, a Rákóczi utcában. A történtek miatt a padláson felszerelt bojler leesett, és meggyújtotta a környezetében található papírokat, rongyokat. A tűzoltók ott már megfékezték a lángokat - közölte a katasztrófavédelem.

Szétrobbant a kémény

Villámcsapás következtében szétrobbant egy lakóház kéménye Sárrétudvariban, a Vasút utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók nem tapasztaltak égést az ingatlanban, az áramszolgáltatás azonban szünetel a ház egyik részében.

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy a házban élő négy lakó rokonokhoz ment az elektromos hálózat átvizsgálásáig, a kémény bontásáig.