Két kislány sérülhetett meg az óriási budapesti tűzben

kigyulladt egy ház a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában
Budapest, 2017. június 28. Tűzoltók a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában, ahol kigyulladt egy negyedik emeleti lakás 2017. június 28-án. A tűzesetben hatan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Hatalmas tűz volt kora délután egy budapesti ház negyedik emeletén a Péterfy Sándor utcában. Öten sérültek meg, köztük két kislány. Egyiküket információnk szerint életveszélyes állapotban, szénmonoxid mérgezéssel vitték kórházba.
Vágólapra másolva!

Az égő háztól több utcányira is érezni lehetett a füst szagát, ami az utcában, ahol a kigyulladt ház áll, mindent beterített.

Forrás: Origo

Két gyerek is megsérült, egy súlyosan

A lakásból méteres lángok csaptak ki az ablakokon, az oldaláról pedig nagy darabok zuhantak le az utcára óriási robajjal.

Az égő ház körül hamarosan tömeg alakult ki, rengeteg ember nézte, ahogy a tüzet oltják.

Több ember megsérült, köztük egy kislány is. Őt a mentősök előbb az utcán ellátták, oxigén maszkot tettek rá,

csak azután vitték kórházba.

Összesen öten sérültek meg, köztük egy másik kislány is súlyosan.

Őt információink szerint szénmonoxid mérgezéssel vitték kórházba. A házban egy kutya és egy macska is bent égett.

Egy rossz klíma okozhatta a tüzet

Egy felső emeleti lakás gyulladt ki. Az egyik szomszéd szerint

a klíma romolhatott el, az gyulladhatott ki.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Azt mondja a történtek után sokkot kapott, ezért nem hívta egyből a tűzoltókat, csak segítségért kiáltott.

- mondta. A férfi nemrég csináltatott galériát a lakásába, minden bizonnyal az is tönkrement.

A nagy melegben könnyen lángra kapott minden a lakásokban, a tűz gyorsan terjedt. Lefelé is, de a tetőbe hamarabb belekapott.

Megéreztem a füstöt, és már a tűzoltókat is hallottam szirénázni - ezt már egy, a házban élő nő mondta. Ő gyorsan leszaladt az utcára. Akkor már többen is ott voltak, mindenki felfelé nézett, hogy a tűzoltók vízsugara hogyan szaggatja le a vakolatot a házról.

Több mint két óra alatt sikerült eloltani a tüzet.

Forrás: Origo

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a lángok kora délután csaptak fel, amikor kevesen voltak otthon. Így is sok, körülbelül 20 embernek kellett az utcán megvárnia, amíg a tűzoltók dolgoznak. Nekik az önkormányzat vizet küldött, amire a hőségben nagy szükség volt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A következő lépés most az, hogy egy statikus felméri a házat, hogy melyik lakás az, ahova visszamehetnek a lakók, és melyik az, ahova nem.
Akik nem költözhetnek vissza, azoknak várhatóan az önkormányzat fog segíteni. A házban egyelőre lekapcsolták a gázt, és a villanyt. Utóbbit az egész utcában.

Frissítés:

Közben kiderült, hogy nyolc lakás vált használhatatlanná a tűzben.

Kisdi Máté a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egy 100 négyzetméteres lakás teljesen kiégett. Ebből a lakásból terjedt át a tűz a tetőtérbe is, ennek következtében a tetőszerkezet 400 négyzetméteren károsodott.