Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat.

Emiatt figyelmeztetést adott ki az egész országra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: met.hu

Késő estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, kiderül az ég, inkább az északi megyékben maradhat több felhő, fordulhat elő még zápor, zivatar.

A délnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik.

Zivatarok környezetében akár károkozó széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Melegfronti hatás érvényesül.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken késő estig marad a strandidő sok napsütéssel, erős délnyugati széllel. Késő estétől felhősödés kezdődik, és nyugat felől már előfordul csapadék. 28 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton a nap első felében borult idő lesz többfelé esővel, záporral (helyenként kiadós eső lehet). Délután szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. Visszaesik a hőmérséklet: délután 23-29 fok várható.

Vasárnap napos idő lesz felhőátvonulásokkal, elvétve lehet zápor. Az északnyugati szél nagy területen viharos lesz. Mérsékelt lesz a felmelegedés: 24 fok körül alakul a csúcsérték.

Boldog névnapot!

Június 28. az év 180. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 185 nap van hátra.

Péter

napja van, héber-görög-latin eredetű név jelentése szikla.