MSZP-s politikus a Czeglédy-ügy legújabb letartóztatottja

Vágólapra másolva!
 "Az Origo.hu hírportál 2017. július 30. napján megjelent cikkében Tánczos Andrea nevének közlése mellett valótlanul állítottuk, hogy nevezettet letartóztatták, gyanúsították, mert hivatalos iratokat semmisített meg.Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Tánczos Andrea a Vas megyei MSZP tagja, az MSZP korábbi irodavezetője.Ezzel szemben a valóság az, hogy Tánczos Andrea ellen semmilyen kényszerintézkedés nem volt, bizonyítékok megsemmisítése miatt gyanúsításra sem került sor, nem MSZP-tag és nem volt az MSZP korábbi irodavezetője.Tánczos Andrea nem közéleti szereplő, párton kívüli, dolgozó nő és családanya." Tánczos Andreát a Humán Operátor Zrt-nél múlt héten ledarált áfabevallások és megsemmisített hivatalos iratok miatt tartóztatták le csütörtökön a NAV nyomozói. Ő a tizedik gyanúsított a Czeglédy Csaba-féle ügyben, amiben az MSZP-s politikust több mint hárommilliárdos csalással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

A Humán Operátor Zrt.-nél múlt héten ledarált áfabevallások és megsemmisített hivatalos iratok miatt tartóztatták le tegnap a NAV nyomozói a több mint hárommilliárdos adócsalás gyanújával előzetesben lévő MSZP-s Czeglédy Csaba cégének egyik vezető alkalmazottját – írja a pestisracok.hu.

A portál szerint

Tánczos Andreának a csuklóján kattant a bilincs,

aki a Humán Operátor Zrt. szombathelyi irodájában dolgozott és az iskolaszövetkezetek irányítása volt a feladata. Tánczost a Czeglédy-féle bűnszervezettel összefüggésben mint bűnsegédet gyanúsította meg a nyomozóhatóság.

Czeglédy Csaba Forrás: MTI

Tánczos a Vas megyei MSZP tagja, korábbi irodavezetője és megyei képviselője. A 2000-es évek elején Gerencsér Andrea néven már a százmilliós köztartozással utóbb felszámolt Czeglédy vezette Rébusz Iskolaszövetkezetben is felbukkant, Czeglédyt az ott elkövetett csalások miatt 2002-ben jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

Pénz nélkül maradhatnak a diákok

Mint arról korábban beszámoltunk, egyelőre úgy tűnik, nem tudják később sem kifizetni az előzetesben ülő Czeglédy Csabához köthető cégek annak a több ezer diáknak a bérét, akik azért nem kaptak májusi és júniusi fizetést, mivel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal zárolta az érintett cégek számláit. Az ok, hogy olyan nagy a tartozása a Czeglédy érdekkörébe tartozó cégeknek,

hogy a NAV a munkaadók befizetéseit is a tartozások csökkentésére használja.

Az MSZP és a DK ügyvédje még június közepén került előzetesbe, mivel a gyanú szerint társaival több mint 3 milliárd forint adót csalt el egy diákmunkásokat foglalkoztató cég működése során.

FRISSÍTÉS:

A Pesti Srácok néhány órával később frissítette a cikkét, kiderült ugyanis, hogy információik helytelenek voltak és nem Tánczos Andreát tartóztatták le, hanem a Humán Operátor egy másik alkalmazottját, és ezért elnézést kértek az érintettektől.