Nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét a Green Holidays Kft.

utazás, Irány a tenger! 3 csodás üdülőhely Törökországban, Antalya
Vágólapra másolva!
Borzalmasan kezdődött 180 magyar turista álomnyaralása. Az egyik budapesti utazási irodánál vették meg nyaralásukat, előre kifizettek több százezer forintot, de a törökországi reptéren senki sem várta őket, többeknek a szállását sem fizette ki az iroda. Azóta kiderült, hogy az utazási iroda nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét.
Vágólapra másolva!

180 magyarral szállt le egy repülő vasárnap reggel a törökországi, Antalyában. A nyaralást egy budapesti utazási irodánál vásárolták, ennek ellenére állításuk szerint senki sem várta őket a reptéren. Órákon keresztül fogalmuk sem volt, hogy mi történik. Más utazási irodák alkalmazottai próbáltak nekik segíteni. Pár óra múlva azonban a magyar cég törökországi képviselete megérkezett, azt mondták baleset történt, ezért nem értek a reptérre időben.

Forrás: Thinkstock

Azt mondták, hogy összeomlott a foglalási rendszer

„És mondták, hogy nincsen semmi gond, minden rendben van, meg van mindenkinek a szálloda, a szállása... Dugó volt az autópályán, tegnap összeomlott a foglalási rendszerük és ezért nem tudják, hogy ki melyik szállodában van." – nyilatkozta a Tényeknek a csoport egyik tagja.

Ezután felszálltak a buszokra, és elindultak a szállodák felé az idegenvezetőkkel együtt.
„A telepített idegenvezető mondja, hogy nagyon sajnálják, ami történt, de hát ez van, hogy a szálloda nem látja, hogy ki foglalt, ezért

– mesélte a nő a Tények riporterének.

Nem tudják, hogy hol fognak aludni

Ezután megálltak egy pihenőre, ahol közölték velük

az utazási iroda helyi dolgozói, hogyha nem fizetnek, akkor nem kapnak szobát.

Annak ellenére, hogy a családok már jóval előre kifizették az utazási irodának a nyaralásukat. De hozzátették, majd visszafizetik a helyszínen kifizetett pénzt, amint ők is megkapják az elutalt összegeket, hisz rendszerprobléma lépett fel, amit vasárnap nehéz orvosolni. Az utasok amikor a Tényeknek nyilatkoztak még a szállodák fel tartottak, nem tudták ki, hol fog lakni.

A nő a riporternek azt mondta, ezek után abban sem biztosak, hogy kijutnak a nyaralás végén a reptérre, és hogy lesz repülőjük hazafelé.
A turisták a Külügyminisztériummal is felvették a kapcsolatot,

az utazási iroda a külügyminisztériumnak azt mondta, hogy nem minden utasnak van foglalt szállása, de őket is mindenképp elhelyezik.

Hozzátették, két munkatársuk a helyszínen van, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy mindenki tud hol aludni.

Fizetésképtelenséget jelentett be az utazási iroda

Azóta a turizmusonline.hu portálon megjelent közleményből kiderült, hogy a Green Holidays Kft. kora este fizetésképtelenséget jelentett be.

A Green Holidays Kft. arról értesítette vasárnap kora este partnereit, hogy a mai naptól nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, nem képes teljesíteni az utazási szerződés szerinti kötelezettségeit. A társaság vagyoni biztosítékát az UNIQA Biztosító Zrt. szolgáltatja. A szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. A kárenyhítés módjáról a biztosító dönt - áll a közleményben.