Újabb 219 magyar turista érkezett haza Törökországból

A csődbe ment Green Holidays utasai térnek vissza Budapestre
Két gyáli családnak több, mint 1 millió 300 ezer forintjába került a háromnaposra sikeredett "villámnyaralásuk".
Vágólapra másolva!
A tegnapi és a mai második különgéppel összesen mintegy 400, Törökországban rekedt magyar turistát hoztak haza a Green Travel csődje után. Ma délután újabb két charterjárat érkezik 569 utassal, azaz mindenki hazatérhet, aki nem akart a saját költségén tovább maradni. A csőd mintegy 1000 magyar turistát érint.
Vágólapra másolva!

Tegnap késő délután 170 emberrel a fedélzetén landolt Ferihegyen az első török különgép. Az UNIQA Biztosító Zrt. első körben azokat a pórul járt magyar utasokat szállította haza, akik a hétvégén nem sokkal azelőtt repültek el Törökországba nyaralni, hogy a Green Holidays Kft. csődöt jelentett.

A Liszt Ferenc repülőtérre ma délelőtt 10 óra körül megérkezett a második különjárat is 219 utassal.

Tegnap az első repülőgéppel 170, ma délelőtt pedig további 219 magyar turista térhetett haza Törökországból. Fotó: Polyak Attila - Origo

A második különgéppel hazahozott utasok közül 90-en Budapestről tovább repültek Debrecenbe, ugyanis ők hajdúságiak, a Green Holidays utazási iroda ottani partnercégeinél fizették be a rémálommá vált törökországi nyaralásukat.

Az Uniqa Biztosító értékesítési és marketingigazgatója az Origónak elmondta, hogy koradélután közvetlenül egymás után érkezik meg a két utolsó török chartergép, amelyekkel az utaslista szerint 569-en érkeznek majd.

Polányi Zoltán, az Uniqa Biztosító Zrt. értékesítési és marketingvezetője az újságírók gyűrűjében Fotó: Polyak Attila - Origo

A biztosítási szakember a reptéren azt is elmondta, hogy így ma estig mindenkit hazahoznak Törökországból, aki nem akart a saját költségén kint maradni. Kérdésünkre Polányi elmondta azt is, hogy legalább 50-en döntöttek úgy, hogy a kellemetlenségek ellenére önköltségen tovább maradnak a török tengerparton. Nekik a biztosító csak a Green Holidaysnek befizetett összeget téríti meg, és a hazautazásukat is maguknak kell majd megoldaniuk.

A biztosító szerint ma estig mindenkit, tehát a Green Holidays csődje miatt pórul járt közel 1000 embert hazaszállítják Fotó: Polyak Attila - Origo

Azoknak az utasoknak, akik tegnap és ma hazajöttek, egy hónapjuk van, hogy benyújtsák az Uniqa Biztosítónál a kárigényüket a társaság 0680/299-999-es ingyenes zöld számán, vagy e-mailben a [email protected] címen.

Információink szerint a kárrendezés egy-másfél hónapig is elhúzódhat majd. A kártalanításra félmilliárd forint áll rendelkezésre, ugyanis a csődbe ment Green Holidays Kft.-nek 500 milliós vagyoni biztosítása volt.