Varga: A kormány tekintettel van a kárpátaljai magyarokra

Vágólapra másolva!
Magyarország kormánya mindig külön gondolt és gondol a kárpátaljai magyarokra, főleg, hogy tudatában van azzal, milyen nagy gondokkal kell szembenézniük- jelentette ki Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a kárpátaljai Tiszapéterfalván, a IV. Turul Expo kiállítást megnyitó beszédében.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály a megnyitókor hangsúlyozta, hogy ez nem egy szimpla kiállítás, hanem egy olyan nemzeti találkozó, amire mindazok eljöttek, akik

nap mint nap azon fáradoznak, hogy a magyarok egymást segítve boldoguljanak a Kárpát-medencében.

Beszédében kiemelte, hogy a nemzetgazdaság az egész magyar nemzet gazdaságát jelenti ugyanis a

A magyar kormány nem csak szavakkal bíztatja, hanem ha szükséges akkor határozottan cselekszik is azért,hogy az egész magyarság boldogulását szolgálhassa- mondta a miniszter.

Ugyan a hazai gazdaság most kiemelkedően jól teljesít, a vállalkozások igencsak fejlődnek az embereknek van munkájuk és ezáltal pedig erősödik a családok helyzete is, de nem szabad megfeledkezni arról:

olyan gazdasági környezet kialakításán kell dolgozni, amelyben természetesen illeszkednek a kárpátaljai és más külhoni vállalkozások, vállalkozók

- mondta.

Megjegyezte, "a magyar gazdaság növekedésének tere a szomszéd országok magyarlakta régiói, ezért a gazdasági növekedésnek ki kell terjednie és magával kell húznia Kárpátalját is."

Beszédében kiemelte és elismerte a KMVSZ, azaz a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége
munkáját, melynek működéséhez a magyar kormány minden segítséget megad.