Háztartási gépek mentek tönkre a brutális viharban

Vágólapra másolva!
Brutális vihar tombolt a hét folyamán Pécsen, ahol az ítéletidő következtében, a sokszoros áramkimaradás miatt több háztartási gép is tönkrement, számolt be erről a TV2 hírműsora, a Tények.
Vágólapra másolva!

Pécsen rendkívüli vihar söpört végig, a leszakadt faágak többszörös áramkimaradást idéztek elő a városban. Ezek az áramkimaradások több tízezer forintos anyagi kárt okoztak a háztartásokban, több háztartási gép tönkrement – értesült a Tények.

A vihar hatalmas esővel és 100 kilométeres széllel söpört végig Pécsen. A legtöbb áramellátó fővezeték a Mecseken keresztül halad át. Ha egy fa hozzáér a vezetékekhez akkor azonnal zárlatot okoz.
Az EON áramszolgáltató szóvivője azt mondta a Tényeknek:

Ezért az áramszolgáltató munkatársai minden veszélyes fát eltávolítanak az érintett térségből. Erre az időre pedig egy másik hálózatra kötötték át a problémás szakaszt, hogy megszüntessék az áramkimaradásokat.

A műveletre azért volt szükség, mert több háztartásban is tönkrement a hűtő, a mosógép vagy a számítógép is, melyek javítási költsége több tízezer forint is lehet.

- mondta az egyik érintett.

Egy hatályos jogszabály szerint, ha ténylegesen az áramingadozás miatt ment tönkre a háztartási gép, és ezt szakértő is alátámasztja, akkor az áramszolgáltató megtérítheti a keletkezett kárt.