Kovács Zoltán: Tartalmában és minőségében is megújult az államigazgatás

Vágólapra másolva!
A kormány mind tartalmilag mind minőségileg megújította a közigazgatási rendszert, az államigazgatásban és a kormányzati működésben az ügyfélközpontúság és a közcélok szolgálata valósul meg- mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint a 2010-es választásokat megelőzően a közigazgatást a rendszertelenség, és a bonyolult átláthatatlanság, szervezetlenség jellemezte. Viszont a kormány felismerte, hogy szükséges az azonnali reform létrehozása, amellyel az ország versenyképességét növelte.

Elmondta azt is, hogy a járási, kerületi kormányhivatalok kiépítésével, megerősítésével, a hatósági feladatok és hatáskörök racionalizálásával az ügyintézést az állampolgárokhoz a lehető legközelebb kívánták telepíteni, a kerületi hivatalba.

Az így kialakított államigazgatási struktúra költséghatékonyabb, könnyebben elérhető, magasabb szintű szolgáltatást nyújt.

A kormány részéről az egyik kulcspont volt a közigazgaát megújításában, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet létrehozzák és hogy az egyetem által biztosított keretrendszerben valósulhat meg a közszolgálatban dolgozni vágyók képzése.