Vasvillával gyilkolt a szeretet ünnepén

Vágólapra másolva!
A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy 53 éves férfival szemben, aki tavaly karácsonykor Mezőtárkányban egy vasvillával leszúrta az élettársát.
Vágólapra másolva!

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi és a nő 2000 óta élt élettársi kapcsolatban. Ez alatt az idő alatt a ház ura állandóan verte az asszonyt.

Vasvillával gyilkolt

Az élettársak tavaly december 25-én délben inni kezdtek, ami délutánra oda vezetett, hogy összevesztek. A férfi először ököllel ütötte meg az élettársát, aztán felkapott egy farudat és azzal sújtott le rá, majd

a földre került áldozatának fejét egy vasvilla nyelével verte még órákig.

Az asszony felemlte a kezét és a karját, így próbált védekezni a támadások ellen, de a férfi olyan erővel ütötte, hogy végül mindkét karját eltörte. Az asszony karácsony éjjelén halt meg a padlón.

Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint halálát traumás sokk okozta.

Kapával kergette a gyerekeket

Mialatt az áldozat haldoklott, az utcán két gyerek petárdával játszott, ami miatt a környékbeliek többször rájuk szóltak. Egy petárda a gyilkos udvarára esett. A dühödt férfi kiabálni kezdett velük, majd egy kapával a kezében kergetni kezdte őket az utcán.

A két gyerek ijedten menekült be előle egy nyilvános telefonfülkébe, amelynek ajtaját az üldözőjük rájuk törte egy kerti szerszámmal.

- írta közleményében a főügyész.

Megvárta, amíg meghal

Ezután a férfi visszatért a lakásba, ahol

végignézte élettársa haláltusáját.

22 óra után ismét kiment az utcára, ahol leintette és a házba hívta az arra autózó polgárőröket - akik egyike a mentőszolgálat dolgozója volt - de azok már csak azt tudták megállapítani, hogy

a földön fekvő, vérbe fagyott asszony meghalt.

A Heves Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és garázdasággal vádolja a vasvillás gyilkost. Az ügyész börtönbe küldené a férfit.