Megírta a New York Timesnak az izraeli nagykövetség, mi a baj Sorossal

soros györgy
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Founder and Chair, Soros Fund Management and the Open Society Foundations George Soros attends 2016 Concordia Summit - Day 2 at Grand Hyatt New York on September 20, 2016 in New York City. Bryan Bedder/Getty Images for Concordia Summit/AFP
Vágólapra másolva!
Levélben tiltakozott a washingtoni izraeli nagykövetség egy, a The New York Timesban megjelent cikk miatt, amelyben Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt. A nagykövetség szóvivője által jegyzett reakció arra hívja fel a figyelmet, hogy éppen a spekuláns az, aki folyamatosan Izrael ellen beszél.
Vágólapra másolva!

A The New York Times tegnapi számában megjelent tiltakozó levél magyar fordításban a következő:

Izrael és Soros György

Az "Izrael háborúja Soros György ellen" címmel megjelent július 18-i cikkükben Mairav Zonszein azzal a felháborító váddal állt elő, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tolerálja az antiszemitizmust.

A kormányfő minden esetben elítélte az antiszemitizmust. Soros György viszont konzekvensen és meggondolatlanul hangoztatja antipátiáját Izraellel szemben. Még 2011-ben Soros megfogalmazta azt az abszurd vádat, hogy Izrael a legfőbb akadálya volt a demokrácia kiépülésének a Közel-Keleten. Még korábban, 2003-ban pedig azt mondta, hogy az Egyesült Államok és Izrael politikája felerősítik az antiszemitizmust, mert az az áldozatokat hibáztatja a bűnösök helyett.

Soros úr olyan civil szervezeteket támogat, amelyek hamisan rágalmazzák Izrael államát azzal, hogy népírtást és háborús bűnöket követ el. Soros úr alapítványának egyik civil szervezete 2000 és 2010 között ugyanannyi Izraelt - az egyetlen demokratikus államot a Közel-Keleten - elmarasztaló jelentést közölt, mint amennyit Iránról, Szíriáról vagy Líbiáról összesen.

Ez a kettősség, nem pedig Soros úr "humanitárius" adományai az oka annak, hogy sokan joggal kritizálják őt. Nincs ellentmondás abban, hogy őszintén beszélünk Soros úrról, és ezzel párhuzamosan küzdünk az antiszemitizmus ellen ott és akkor, ahol felüti utálatos fejét.

Itai Bardov, Izrael Egyesült Államokbeli Nagykövetségének szóvivője