Vasárnap bárhol leszakadhat az ég

Vágólapra másolva!
A hőség mellett vasárnap országszerte lehet intenzív esőzés, a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: vasárnap délelőtt északnyugaton, valamint az északi, északkeleti országrészben várható nagyobb eséllyel zivatar. A déli megyékben kisebb a csapadék valószínűsége.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Emellett Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatar miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Forrás: met.hu

Ezzel együtt

még nem enyhül a hőség.

A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-36 fok között várható.

Az ország nagyobbik, délkeleti felén 25-26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Budapestre és Pest, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.