Felhőszakadás miatt adtak ki riasztást mára

autó elöntött utca KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ személyautó
Budapest, 2017. május 23. Egy személygépkocsi közlekedik a XIII. kerületi Béke téren 2017. május 23-án. A fővárosra is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondot, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Elsőfokú riasztást adott ki délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert rövid idő alatt akár több mint 20 milliméter eső is eshet. Ezt kora délután már egyszer visszavonták, a katasztrófavédelem viszont újra felhőszakadásra figyelmeztet.
Vágólapra másolva!

Riasztást Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adta ki – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Emellett heves zivatarra is figyelmeztetnek Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyében.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem sokkal délután 14 óra előtt visszavonta a korábban felhőszakadások veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást, alig egy órával később viszont visszaállították.

A meterorológiai szolgált honlapján azt írja, szerdán a

Dunántúlon, és a Duna-Tisza köze nyugati felén záporok, zivatarok kialakulása várható.

Az intenzívebb csapadékgócokban egy-egy helyen rövid idő alatt 20-30 mm is lehullhat, illetve néhány helyen 60-70 km/h-s szél és jégeső is társulhat a zivatarokhoz. Legjobb eséllyel a Dunántúl délnyugati tájain esetleg heves zivatar is kialakulhat

nagyobb méretű jéggel,

70 km/h-át meghaladó széllökésekkel. Késő este, éjszaka leginkább a déli országrészben elégségesek a feltételek zivatar kialakulásához.