Seszták Miklós megkapta a FINA második legrangosabb kitüntetését

Seszták Miklós
Budapest, 2017. július 26. Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (b) átadja a szövetség díját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, a budapesti, 17. vizes világbajnokság szervezőbizottsága elnökének a sportesemény alkalmából rendezett gálán a Pesti Vigadóban 2017. július 26-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A vizes sportok világszervezete (FINA) magas rangú kitüntetését kapta Seszták Miklós, a 17. vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, nemzeti fejlesztési miniszter a szerda esti, Pesti Vigadóban tartott fogadás alkalmával.
Vágólapra másolva!

A FINA elismerésben részesítette a szervezőbizottság több vezetőjét, valamint a viadal hazai támogatóit is.

- emlékeztetnek a vb-szervezők közleményükben, amely úgy folytatódik: „A nemzetközi szövetség képviselői nem győzik hangoztatni, Magyarország új szintre emelte a FINA-világbajnokság rendezési sztenderdjét, s mindezt úgy, hogy az eredetileg tervezett nyolc helyett két esztendő alatt kellett megszervezni a gigantikus sportversenyt.”

Magyarország eredetileg, 2013-ban a 2021-es vb rendezési jogát nyerte el, majd 2015-ben ugrott be a mexikói Guadalajara helyett a 2017-es vb lebonyolítására.

Budapest, 2017. július 26. Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (b) átadja a szövetség díját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, a budapesti, 17. vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnökének a sportesemény alkalmából rendezett gálán a Pesti Vigadóban 2017. július 26-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Hétfőn a Parlamentben Maglione elnök a szövetség legmagasabb elismerését nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnöknek, és szintén rangos kitüntetést kapott Tarlós István főpolgármester. Szerdán a FINA második legnagyobb elismerését vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a szervezőbizottság elnöke, továbbá arany plakettet kapott Gyárfás Tamás, a FINA legszűkebb döntéshozó testületének tagja.

Szintén rangos elismerésben részesült a szervezőbizottság két operatív vezetője, Szántó Éva ügyvezető igazgató és Balogh Sándor gazdasági igazgató, továbbá Tóth József, a XIII. kerület polgármestere. A FINA harmadik legrangosabb kitüntetését vehette át Csurka Gergely, a szervezőbizottság vezető tanácsadója, akinek a vb mellett a hét éve a FINA Magazine-nál végzett szerkesztői munkáját ismerte el a nemzetközi szövetség.

Kitüntették az önkéntesek csapatát, továbbá arany plakettet kapott több kiemelt nemzeti főtámogató, így az eseményt közvetítő MTVA is. Ezüst plakettet vehetett át az uszodát tervező építész, Ferencz Marcel, az építési munkálatokat irányító Fodor Tamás, és a Budapesti Sportközpontok, illetve az esemény nemzeti támogatói is elismerésben részesültek.