Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken északon lesz több felhő, itt elszórtan fordul elő zápor, zivatar - írja a Köpönyeg.hu. Délen csak néha növekszik meg a felhőzet. Felmelegedés kezdődik: a csúcshőmérséklet már 24-30 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap sok napsütésre van kilátás, csak elvétve lehet frissítő zápor, zivatar. Visszatér a strandidő: szombaton 31, vasárnap már 33 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőtől tovább erősödik a nappali felmelegedés, országos hőség, néhol forróság köszönt be 35 fok feletti maximumokkal.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Július 28. az év 209. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 156 nap van hátra.

Ma a Szabolcsokat köszöntjük.

A Szabolcs régi magyar személynév, amelynek eredetére a „szavában bölcs” etimológiát szokás megadni. Más feltételezések szerint a coboly vagy nyest jelentésű szláv szóból származik, más feltevés szerint a szab igének a (kötelezettséget, mértéket) megállapít, lerögzít jelentéséből magyarázott Árpád-kori Szabó személynév -cs kicsinyítőképzős származéka. Egykor Szabócs alakban is előfordult. A szabócska jelentés a honfoglaló vezér nevének jelentésére nem meggyőző. Hangtanilag a szabir szó kicsinyítő képzős alakja is lehet.

Heti mozipremierek

  • Minden, minden
  • A setét torony
  • Ötven tavasz