Robbanóanyaggal akart prostituáltakat kirabolni egy férfi Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy rablást akart előkészíteni az a budapesti férfi, aki saját otthonában gyártott robbanóanyagot. Az életveszélyes anyagtól végül megszabadult, de robbanóanyaggal való visszaélés miatt eljárás indult ellene.
Vágólapra másolva!

A férfi eldöntötte, hogy robbanószert fog gyártani. Ehhez be is szerzett mindent, majd addig kísérletezett, amíg végül sikerült előállítania a robbanóanyagot. Ez egy különösen veszélyes és megbízhatatlan anyag volt, melyet még engedéllyel sem lehetett volna elkészíteni.

3-5 méter sugarú körben súlyos és maradandó sérüléseket okozhatott volna, ha felrobban.

A szerkezetről leváló, úgynevezett másodlagos repeszdarabok is életveszélyesek voltak. A bombát készítő férfi végül egy erdős részen kiöntötte a veszélyes szert.

Az egésszel egy rablást készített elő. Korábban ráadásul egy működőképes, muzeális pisztolyt is beszerzett, de azt a rendőrség még július elején lefoglalta.

Titkos adatszerzés során derült fény arra, hogy

a férfi egy barátjával arról beszélgetett: prostituáltakat kellene kirabolniuk. Valószínűleg ehhez a rabláshoz gyártotta a robbanóanyagot.

A Fővárosi Főügyészség részben szökés és elrejtőzés, részben pedig a megkísérelt bűncselekmény véghezvitele miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. Ezt a bíróság most el is rendelte.

Az ítélettel szemben fellebbezett az ügyészség, és a férfi ügyvédje is.