Bienerth: Arra kaptam megbízatást, hogy felszámoljam a barter-korszakot

2017.08.01. 12:38

Arra kaptam megbízatást, hogy végleg felszámoljam a barter-korszakot, rend legyen a szövetségben és a sportágban. Közben bizonyos emberek lábára léphettem, de ez is azt mutatja, hogy jó úton járok - mondta Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón.

Az úszószövetség elnökségi ülésen ketten jelezték, hogy lemondanak. Így az alapszabály értelmében és az elnökség döntésképessége érdekében az elnöknek harminc napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívnia.
Sok támadás ért, ami megerősít"

- mondta ezzel kapcsolatban Bienerth, hozzáfűzve: a közgyűlés időpontjáról az elnökség a közeljövőben meghozza a döntést. Elmondta azt is, számára „megdöbbentő” volt, hogy egy nappal a sikeres vb után mit forralnak ellene, de „örül” annak, hogy ez neki, és nem a szövetségi kapitánynak vagy a versenyzőknek szól.

Bienerth GusztávForrás: Polyak Attila

Arra kaptam megbízatást, hogy végleg felszámoljam a barter-korszakot, rend legyen a szövetségben és a sportágban. Közben bizonyos emberek lábára léphettem, de ez is azt mutatja, hogy jó úton járok”- tette hozzá Bienerth, aki egyértelművé tette, hogy nem mond le. Megjegyezte, az elnökség a hétfői ülésén támogatásáról biztosította, a „nagypolitika” részéről pedig nem kapott arra utaló jelzést, hogy a bizalom megingott volna az irányába.

A barter-korszak említésével Bienerth nyilvánvalóan az előző elnök, Gyárfás Tamás korszakára utalt. Korábban az Origo írt a szövetségnél elvégzett könyvvizsgálói jelentés megállapításairól, illetve a Gyárfás vezette szövetség egyik vitatott ügyéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK