Harrach Péter: a segítés és az önvédelem egyaránt fontos

2017.08.04. 13:29

Az illegális bevándorlás szempontjából a segítés és az önvédelem egyaránt fontos- mondta a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter a gondola.hu portálon megjelent interjúban.

Harrach Péter úgy véli, hogy a kettőt egyszerre szolgálja a helyi segítés,párhuzamosan a határvédelemmel. Mint mondta, az előbbi az emberhez méltó körülményeket, a helyben maradás feltételeit teremti meg. Az önvédelem, pedig a saját kultúránkat és családjaink biztonságát védi.

A politikus szerint mindenkinek el kell fogadnia azt az álláspontot, miszerint a beáramló tömegek nagy veszélyt jelentenek Európára.

Sem a helyi segítés, sem az önvédelem esetében nincs helye alkudozásnak vagy kibúvásnak. Globalizálódó világunk egyetemes felelőssége és a migráció elsődleges indítékának megszüntetése egyaránt a helyi segítség radikális növelését követeli. Kétségtelen: ez komoly anyagi áldozattal jár, de a probléma preventív kezelése olcsóbb, mint a következmények viselése. Addig is, amíg erre Európa rádöbben és cselekedni kezd, segítenünk kell azoknak, akik kultúránkhoz legalább egy szálon, kereszténységükön keresztül kötődnek. Arról nem is beszélve, hogy ők valóban üldözöttek- nyilatkozta Harrach.

A politikus arra is kitért, hogy tiszteli a pápát és véleményét azonban bizonyos kérdésekben, úgy a migrációs kérdésben is másként vélekednek.

A frakcióvezető azt mondta, annak az oka, hogy nem működik az önvédelem, azaz, hogy ez egy dekadens ideológia, amelynek csomópontja a multikulturális társadalomba vetett naiv hit. Szerinte, ez teljesen más, mint a kultúrán belüli sokszínűség, ami valóban létezik is.

Harrach kijelentette: hogy az unió tisztségviselői a multikulturalizmus elkötelezettjei. A nyugati társadalmak sok tagjában pedig a szekularizáció nyomán keletkezett űrt jobb híján "a liberális téveszmék" töltötték be.

A politikus szerint nagy változások kora most van.