Képzések indulnak a közművelődési dolgozók számára

Vágólapra másolva!
Összesen 600 közművelődésben dolgozó képezheti magát tovább az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.- nél az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának 60 millió forintos támogatásának keretében.
Vágólapra másolva!

Az államtitkárság közleményében az áll, hogy a térítésmentesen igénybe vehető szakmai továbbképzéseket 2017. augusztus-december között végzik mintegy 30 csoportban, 600 fő bevonásával. A képzések hozzájárulnak a

kulturális szakma humánerőforrás-fejlesztéséhez, a közösségi művelődés területén tevékenykedő munkatársak szakmai aktivitásának fokozásához, az intézmények hatékonyabb működéséhez, az élethosszig tartó és az élet teljes körére kiterjedő, tanulást elősegítő tevékenységek és szolgáltatások hatékonyságának növeléséhez.

Az Emmi államtitkársága egyik fő feladatának érzi, hogy olyan képzettségű emberek dolgozhassanak, akik segítik az önkormányzatok és a közművelődési szervezetek feladatellátását, a közművelődési alapszolgáltatások biztosítását.

A közelmúltban elfogadott ágazati törvény célja, hogy a közművelődési alapszolgáltatások megvalósítása révén a közösségi művelődés intézményei érdemben hozzájáruljanak a helyi társadalom és az identitás erősítéséhez, amely munkához elengedhetetlenek a naprakész tudással rendelkező szakemberek.