Orosházán fa dőlt a kórházra, Törökbálinton villám csapott egy házba

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ épületfotó fa FOTÓ FOTÓTÉMA kidőlt fa NÖVÉNY viharkár
Orosháza, 2017. augusztus 6. Kidőlt fa vihar után az orosházi kórház udvarán 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Szinte egész éjszaka, sőt több helyen még ma is dolgoztak a katasztrófavédők és a áramszolgáltatók szakemberei. Óriási károkat okozott a tegnap esti vihar. Volt ahol még délelőtt sem volt áram. Orosházán a kórházra dőlt rá egy fa, a betegeket át kellett vinni egy másik osztályra. 
Vágólapra másolva!

Rengeteg helyre hívták a tűzoltókat tegnap, miután több helyen óriási vihar alakult ki. Csak Budapesten tizennyolcszor riasztották őket.

Viharfelhők Budapest felett Forrás: Origo

„Ebből a 18 káresetből 16 volt fakidőlés. A másik kettőnél pedig magasban logó tárgyhoz vonultak ki a kollégáim – mondta el az Origónak a katasztrófavédők helyettes szóvivője. Kolozsi Péter azt is hozzátette, egy nagyobb káresetük volt.

Ezt a fát a tűzoltók láncfűrészekkel távolították el az útból, így szüntették meg a veszélyhelyzetet."

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az egész országban összesen 270 helyre riasztották őket. Ez jóval magasabb szám, mint egy átlagos napon. Az esetek többségében az erős szél miatt kidőlt fák miatt kellett kimenniük. Volt olyan, ahol a fa villanyvezetékre is rádőlt, és emiatt nem volt áram több házban."

Békéscsabán 2500 családnál nem volt áram reggelig.

Orosházán azonban még ma délelőtt sem volt áram negyven házban.

Lajosmizse és Érsekcsanádon volt a legtovább áramszünet. Ott összesen 830 házban nem volt áram. Ezeken a településeken folyamatosan dolgoznak.

- mondja a szóvivő.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Orosházán a kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére dőlt rá egy fa. A betegeket át kellett vinni egy másik osztályra.

De a 47-es főút elkerülő szakasza is használthatatlan volt még ma is. Szeged és Orosháza között pedig a vonat sem közlekdett.

- teszi hozzá.

Törökbálinton és Szombathelyen villámcsapott egy-egy házba. Ezek ki is gyulladtak.

A köpönyeg.hu szerint ma még borongós lesz az idő, eső és hidegfront várható. Kedden már felmelegszik az időjárás, szerdán pedig akár ismét kánikula lehet. Igaz a héten többször előfordulhat a tegnap estihez hasonló vihar.