Vona Gábornak minden magyar nyugdíjastól bocsánatot kell kérnie

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
Nem hajlandó bocsánatot kérni a Jobbik elnöke a nyugdíjasoktól. Néhány hete a Facebook-on beszélt róluk minősíthetetlen hangon. 
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba államtitkár közleményt adott ki. Ebban az szerepel, hogy Vona Gábor lenézően beszélt a magyar nyugdíjasokról, ezért minden magyar nyugdíjastól bocsánatot kell kérnie. Amíg ezt nem teszi meg, addig komoly ember nem állhat szóba vele.

A közleményben azt írják, hogy "tudjuk, hogy a Jobbik elnöke bármit megtenne a pénzért és a hatalomért, de ettől még sem a fiatalabb, sem az idősebb generációkat nem minősítheti ilyen szavakkal. Vona Gábor egy olyan korosztályt sérteget, amely évtizedekig hátán vitte ezt az országot. Semmilyen politikai véleménykülönbség nem adhat alapot a Jobbik botrányos álláspontjára."

Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke Fotó: Szabó Gábor - Origo

Vona Gábor egy sajtótájékoztatón kérdezték korábbi blogbejegyzéséről is, amely több nyugdíjas szervezet tiltakozását váltotta ki. Azt felelte: az írás konkrét személyekről szólt, s nem szerinte nem neki, hanem a miniszterelnöknek kell bocsánatot kérnie, amiért folyamatosan hergeli az időseket.

Megkérdezték arról is, hogy a Jobbik miért nem szavazta meg korábban a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségét. Erre válaszul közölte, tartózkodtak, ugyanis még szélesebb körre szerették volna kiterjeszteni a lehetőséget.

A Jobbik már megint mást beszél és mást cselekszik, egyszerűen hiteltelen - így reagált a Fidesz Vona Gábor sajtótájékoztatójára.

Így fogalmaztak: felháborítónak tartjuk, hogy Vona Gábor hetek óta nem hajlandó bocsánatot kérni az általa megsértett nyugdíjasoktól, sőt, azóta meg is ismételte a sértegetéseit. A Jobbik elnökének mai nyilatkozata is csak azt mutatja, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódik, de a szavazatuk azért jól jönne neki. A Jobbik már megint mást beszél és mást cselekszik, egyszerűen hiteltelen.